Girtas vairavęs ir dvi moteris pražudęs plungiškis teismo neišvengs

Girtas vairavęs ir dvi moteris pražudęs plungiškis teismo neišvengs

Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas ir baudžiamoji byla perduota nagrinėti Plungės apylinkės teismo Plungės rūmams dėl eismo įvykio, kurio metu neblaivus, teisės vairuoti neturintis vyriškis, įtariama, pražudė dvi moteris.

Tragiška avarija įvyko 2020 metų rugpjūčio pirmosios vėlų vakarą kelyje Mažeikiai–Plungė, kai 30-mečio plungiškio vairuojamas „Mercedes Benz S320“ automobilis, viršydamas didžiausią leistiną greitį, lenkė ir kliudė „Toyota Auris“ automobilį, kuriuo važiavo dvi moterys. Po smūgio lenkiamas automobilis išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su priešpriešiais važiavusiu krovininiu automobiliu. Eismo įvykio metu žuvo „Toyota Auris“ vairuotoja ir keleivė.

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, duomenimis, avariją sukėlusį automobilį vairavo nuo alkoholio apsvaigęs plungiškis. Kaltinamajam buvo nustatytas 1,76 promilės girtumas. Vyras ir anksčiau ne kartą buvo baustas už vairavimą apsvaigus.

Įvertinus visus tyrimo metu gautus duomenis nustatyta, kad „Mercedes Benz S320“ vairuotojas ženkliai viršijo leistiną greitį – atkarpoje, kurioje leidžiama važiuoti 90 km/h greičiu, jis važiavo ne mažesniu nei 133 km/h greičiu.

Vyrui pareikšti kaltinimai pagal du Baudžiamojo kodekso (BK) straipsnius. Jis kaltinamas tuo, kad būdamas neblaiviu, vairavo transporto priemonę (BK 281-1 str. 1 d.). Už tai numatoma bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki vienerių metų. Taip pat vyras kaltinamas Kelių transporto eismo saugumo taisyklių pažeidimu (BK 281 str. 6 d.), už kurį baudžiama laisvės atėmimu nuo trejų iki dešimties metų.

Kaltinamasis savo kaltę pripažįsta.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder