Gatvių asfaltavimo prioritetais domėsis antikorupcijos komisija

Gatvių asfaltavimo prioritetais domėsis antikorupcijos komisija

Per pastaruosius trejus metus per 30 paklausimų Klaipėdos savivaldybei pateikęs Nerijus Rinkevičius sulaukė ir Tarybos Antikorupcijos komisijos dėmesio. Žadama patikrinti, ar Savivaldybė įgyvendino Seimo kontrolieriaus tarnybos reikalavimus.

2015-ųjų pabaigoje Tauralaukyje išasfaltuota 200 metrų Klaipėdos gatvės atkarpa, dėl kurios gyventojai skundais užvertė visas institucijas, įtarimų sukėlė ir Seimo kontrolieriams. Jie nurodė, jog Savivaldybėje turėtų būti visiems aiški gatvių asfaltavimo prioritetų tvarka. Taip pat atkreiptas dėmesys į tai, kad Savivaldybė netinkamai atsakė N. Rimkevičiui.

"[Kadangi] Savivaldybė nėra nustačiusi ir patvirtinusi kriterijų, kuriais būtų privaloma vadovautis sprendžiant gatvių remonto (tiesimo) prioritetų nustatymo klausimą, [...] Savivaldybė tinkamai neįgyvendina Vietos savivaldos įstatyme įtvirtinto skaidrumo principo, nes N. Rimkevičiui, Generalinei prokuratūrai bei Seimo kontrolieriui kelia abejonių kriterijai, kuriais vadovaujantis Klaipėdos g. atkarpai buvo suteiktas prioritetas prieš Klaipėdos gatvės dalį nuo Virkučių gatvės prieš kitas gatves", - rašoma išvadoje.

Kontrolierius taip pat pripažino, jog Savivaldybė netinkamai N. Rimkevičiui suteikė informaciją, tad rekomenduota pakartotinai ir išsamiai pateikti prašomus dokumentus.

Nors minėtą tvarką Savivaldybė jau parengė ir ji įsigaliojo, Antikorupcijos komisija vis tiek patikrins, kaip buvo įgyvendinti Seimo kontrolieriaus išdėstyti nurodymai. Kitame posėdyje žadama pasikviesti ir atitinkamus specialistus, kurie turėtų paaiškinti, ar tai buvo padaryta.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder