Garsus mašinvagis toli nenubėgo.

Užvakar Palangos miesto apylinkės teismas už akių vienam žymiausių Lietuvos automobilių vagių kauniečiui Raimondui Petraičiui (gim. 1960 m.) pakeitė kardomąją priemonę. Vakar jau į teismą atgabentam Mondės pravardę turinčiam vyriškiui buvo pranešta, kad jis suimamas dviem mėnesiams.
R. Petraitis į Vilnių iš Frankfurto buvo parskraidintas trečiadienį. Lietuvos teisėsaugininkus pergudravusį ir į užsienį pasprukusį Mondę sučiupo Vokietijos pareigūnai. Pirminiais duomenimis, kaunietis buvo sulaikytas dėl vizų rėžimo taisyklių pažeidimo.
R. Petraičio paiešką balandžio 11 d. paskelbė Palangos miesto apylinkės teismas, kai jis du kartus neatvyko į tvarkomuosius posėdžius, kuriuose turėjo būti sprendžiamas jam iškeltos baudžiamosios bylos perdavimo teismui klausimas.
Paskelbus Mondės paiešką, minėta baudžiamoji byla buvo sustabdyta ir perduota kurorto prokuratūrai.
Trečiadienį teismas prokuratūros prašymu, nedalyvaujant pačiam R. Petraičiui, pakeitė jam skirtą kardomąją priemonę iš paleidimo už užstatą į suėmimą.
Kol vyko baudžiamosios bylos tyrimas R. Petraitis buvo paleistas į laisvę už 80 tūkstančių litų užstatą. Tačiau jis pažeidė kardomosios priemonės taisykles - kviečiamas neatvyko į teismą. Tai Mondė padarė net du kartus.
Jau rašėme, kad šių metų kovo mėnesį Palangos miesto policijos komisariatas baigė tirti baudžiamąją bylą, kurioje R. Petraitis, kartu su taip pat kauniečiu Daumantu Staniuliu (gim. 1972 m.) yra kaltinami dviejų automobilių vagyste Palangoje.
Tris kartus už automobilių vagystes teistas R. Petraitis bei D. Staniulis kurorto policininkams įkliuvo praėjusių metų rugpjūčio mėnesį, kai bandė pavogti 2000 metais pagamintą Baltarusijos piliečio "VW Passat".
Šis automobilis stovėjo privataus namo kieme. Vagys specialiomis žirklėmis nukirpo grandinę, kuria buvo atitvertas kiemas ir atsidarę baltarusio automobilį bandė jį užvesti sujungdami išplėštus laidus.
Vogti mašinos kauniečiai atvažiavo Mondės mamos Jadvygos Šiaulienės vardu registruotu prabangiu limuzinu "Mercedes-Benz 290". Šiame automobilyje kriminalistai surado daiktų, kurie buvo prieš dieną pavogtame Vokietijos gyventojo 2000 metais pagamintame "VW Golf".
Nors ir sulaikyti su įkalčiai, parengtinio tardymo metu abu kauniečiai savo kaltes giežtai neigė.
Praėjus dviem parom po sulaikymo Palangos teismas R. Petraičiui ir D. Staniuliui skyrė kardomąją priemonę - suėmimą dešimčiai parų. Vėliau Mondė buvo paleistas už užstatą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder