Gargždų prieigose blaškėsi įtartinas vyras

Gargždų prieigose blaškėsi įtartinas vyras

Chuliganizmo banga, dingusių žmonių paieškos, neblaivių vairuotojų gaudynės, netradicinės vagystės ir daug kitų smulkių nusikaltimų – rajono policijos pareigūnų pastarųjų mėnesių kasdienybė. Kad privalu būti budriems ir apsišarvavus savisaugos instinktu, praėjusią savaitę įsitikino ir „Bangos“ žurnalistė. „Viada“ degalinėje (buvusi „Lukoil“), esančioje Gargždų prieigose, Saulažolių kaime, į pakeleivius prašėsi įtartinas vyras. Esą vargšelis apvogtas.

Minkštino merginos širdį

Po šiais metais Lietuvą sukrėtusio įvykio keliuose, kai jaunos merginos kelionė baigėsi tragiška mirtimi, pareigūnai, nacionalinė žiniasklaida garsiai skelbia: „jokiu būdu kelyje niekam nestokite“. Tačiau praėjusią savaitę įsitikinau, kad visgi pavojaus sėkla kelionių metu uoliai dygsta. Štai saulėtą antradienio rytą nuotaikingai keliaujant į darbą sustojau užpilti mašinai degalų „Viados“ degalinėje. Sėdint mašinoje ir gurkšnojant kavą prie automobilio netikėtai išdygo įtartinas tamsiai apsirengęs vyras. „Panele, prašau atidarykite langą. Man reikia pagalbos“, – belsdamas į langą kreipėsi nepažįstamasis. Širdis „į kulnus nusirito“. Iškart apsižvalgiau, ar aplink mane yra ir daugiau automobilių, kuriuose sėdi žmonės. Įsitikinus, kad degalinės teritorijoje yra mažiausiai 5 žmonės, profesinis smalsumas skatino prabilti. „Ko jūs norite?“ – skvarbiu žvilgsniu žvelgdama tariau. Įtartinas vyras greit pradėjo dėstyti vargšo paklydėlio istoriją. Esą jis ne vietinis, o kažkokie nedorėliai jį apvogė ir paliko degalinėje. Tad klajoklis ieško, kas galėtų pavėžėti iki Kauno. Įdomu tai, kad sužinojęs, jog mano kelionės tikslas – Gargždai, vyriškis nenusivylė. „Tai aš su jumis kartu. Pasigailėkite. Padėkite. Jauna esate, dar „nesugadinta“, – suokė jis. Kategoriškai į pakeleivius nepažįstamąjį priimti atsisakiau ir pasiūliau kreiptis į kitus žmones arba tiesiog eiti prie magistralės pakraščio ir „tranzuoti“. Šis mano siūlymas vyriškio nedžiugino. Esą kiti žmonės pikti ir jam nepadės. Daugiau į kalbas su įtartinu vyru nesileidau ir stebėjau tolimesnius jo veiksmus. Rytinis klajoklis suko ratus degalinės teritorijoje. Tiesa, prie kitų mašinų jis nenukulniavo.

Išvijo degalinės darbuotojai

Iš gyventojų ne kartą girdėjau, kad kreiptis bendruoju pagalbos telefonu – naudos mažai. Tad nuvykusi į redakciją iškart suskubau skambinti rajono bendruomenės pareigūnei. Tiesa, susisiekti nepavyko. Pasirodo, kad atostogauja. Profesinės pareigos vedina paskambinau į minėtą degalinę. Įdomu, galbūt įtartinas asmuo ir toliau šlaistosi? Buvau informuota, kad klajoklio nelikę nė kvapo. Mat jo paprašyta pasišalinti. „Degalinė – ne autobusų stotelė ar laukimo vieta. Tad paprašiau tuoj pat pasišalinti“, – kalbėjo „Viada“ atstovas. Jis užsiminė, kad tai ne pirmas atvejis, kai degalinės teritorijoje klaidžioja paklydėliai. Tačiau kartais istorijos veikiau ne gąsdina, o jaudina. Štai pavasarį prie degalinės iš sanatorijos atvežtas ir paliktas garbaus amžiaus Rietavo gyventojas. Laimei, degalinės darbuotojai senolio likimo valiai nepaliko ir apie jo klajones pranešė artimiesiems. Tad senjoras saugiai grįžo namo.

Kaip informavo Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkė Rasa Stasiulaitienė, praėjusią savaitę dėl įtartinų asmenų, besiprašančių į pakeleivius, policija nesulaukė nė vieno skambučio. „Tokių atvejų rajone nepasitaikė. Verta paminėti, kad, jei asmuo blaivus, jis jokio pažeidimo nevykdo. Tačiau niekada nežinosi, kokie prašančiojo pavežti kėslai. Tad gyventojams patariu būti atsargiems ir atsakingiems už savo saugumą“, – kalbėjo viršininkė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder