Gaisras Šilutės rajone jaučiamas ir Klaipėdoje

Gaisras Šilutės rajone jaučiamas ir Klaipėdoje

Pirmadienį po pietų kilo gaisras Šilutės rajone esančiame Aukštumalos durpyne, Traksėdžių gyvenvietės pašonėje.

Pranešimo apie tai Bendrajame pagalbos centre sulaukta 14.15 val. Į durpyną  išsiųstos Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija apie įvykį perduota Šilutės aplinkos apsaugai.

Klaipėdos ugniagesių operacijų vadovas sakė, jog įvykio vietoje dirba 10 autocisternų, gesinti gaisrą padeda ir durpyną eksploatuojančios bendrovės "Klasmann-Deilmann Šilutė" darbuotojai. Gaisro gesinimas, jeigu nebus lietaus, gali užtrukti net savaitę ar ilgiau. 

Teigiama, kad dega du durpių klodai, vienas iš jų - apie hektaro, kitas - apie 6 hektarų ploto, ugnis persimetė į greta esantį mišką, vėliau gaisrui gesinti pasitelktas Karinių oro pajėgų sraigtasparnis "Mi-8" su pakabinama gaisrų gesinimo sistema, mat židinius pasiekti sunku. Pranešama, kad aplinkinių gyvenviečių gyventojams jau sunku kvėpuoti, vairuotojams - matyti kelią.

Iš gaisro vietos kylantys dūmai matomi net Klaipėdoje, stiprokas vėjas juos neša link miesto, čia jaučiamas dūmų kvapas. Klaipėdos visuomenės sveikatos centras išplatino pranešimą, jog apie 16.30 val. uostamiesčio centrinėje ir pietinėje dalyse jaučiasi degėsių kvapas bei padidėjęs oro užterštumas kietosiomis dalelėmis - jų koncentracija leistiną kiekį viršija net 2,33 karto.

Tuo tarpu Šilutės dėl gaisro paskelbta ekstremali padėtis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder