Europolo ieškomiausiųjų sąraše – ir lietuvio pavardė

Europolo ieškomiausiųjų sąraše – ir lietuvio pavardė

Europolas pradėjo 18-os pavojingiausių Europos seksualinių nusikaltėlių paiešką. Visi jie arba jau nuteisti, arba įtariami įvykdę nusikaltimą. Ieškomiausiųjų sąraše – ir lietuvio Egidijaus Potockio pavardė.

Seksualiniai nusikaltimai yra vieni sunkiausių nusikaltimų, Hagoje pareiškė Europolas. Beveik kas dvi minutes ES šalyse įvykdomas seksualinis nusikaltimas. Seksualinis smurtas gali paliesti kiekvieną, tačiau dažniausiai aukos būna moterys ir vaikai.

Internete pradėdama kampaniją "Europe's Most Wanted" („Labiausiai ieškomi Europoje“), ES kriminalinės žvalgybos agentūra prašo piliečių pagalbos. Portale eumostwanted.eu bei socialinėje žiniasklaidoje keturias savaites bus skelbiami pavojingiausių seksualinių nusikaltėlių iš 18 šalių profiliai.

Ieškomas lietuvis E. Potockis įtariamas 2012 m. balandžio mėnesį Kauno rajone įvykdęs grupinį išžaginimą. „Veikiamas alkoholio ir veikdamas su dviem bendrininkais, naudodamas fizinę jėgą ir nepalikdamas aukai galimybės priešintis, E. Potockis tris kartus išžagino auką“, - rašoma jo profilyje.

Informaciją apie ieškomus asmenis galima pateikiama anonimiškai internetu. Tada apie tai bus tiesiai informuojami nacionaliniai tyrėjai.

Pirmoji Europolo kampanija „Labiausiai ieškomi“ buvo paskelbta 2016 metais. Nuo tada, agentūros duomenimis, suimtas 91 nusikaltėlis. 33 atvejais ieškomi asmenys buvo sučiupti gavus vertingos informacijos iš gyventojų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder