Eglės Kusaitės byloje liudijo Arvydas Anušauskas

Eglės Kusaitės byloje liudijo Arvydas Anušauskas

Vilniaus apygardos teisme terorizmu kaltinamos Eglės Kusaitės byloje liudijo Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Arvydas Anušauskas.

E. Kusaitė, prašydama NSGK pirmininko apklausos, rėmėsi laikraštyje "Atgimimas" išspausdintu straipsniu "Generalinės prokuratūros viražai", kuriame cituojamas A. Anušauskas nurodė, kad Seimo komitetas, vykdydamas Valstybės saugumo departamento (VSD) kontrolę, pareikalavo ir su E. Kusaitės byla susijusių aplinkybių patikrinimo.

"Dėl atsiskleidusių pažeidimų medžiaga buvo perduota Generalinei prokuratūrai su tikslu atsižvelgti į tą medžiagą ir nagrinėjant baudžiamąją bylą. Tačiau ši medžiaga man (E. Kusaitei. - ELTA) neprieinama. Prašau teismo išreikalauti iš prokuratūros NSGK perduotą medžiagą arba iškviesti ir apklausti liudytoju teismo posėdyje Seimo NSGK pirmininką A. Anušauską", - buvo rašoma E. Kusaitės prašyme.

ELTA primena, kad E. Kusaitė Vilniaus apygardos teisme nagrinėjamoje byloje kaltinama tuo, kad kūrė organizuotą grupę teroro aktui įvykdyti, dalyvavo organizuotos grupės teroro aktui vykdyti veikloje bei rengėsi įvykdyti teroro aktą sprogdinant save strateginės reikšmės objekte, taip sukeliant pavojų daugelio žmonių gyvybei ir sveikatai bei siekiant, kad dėl to atsirastų sunkių padarinių - susisprogdinimo metu būtų nužudyta kiek galima daugiau žmonių ir šiais veiksmais įbauginti žmonės.

E. Kusaitę Lietuvos teisėsaugos pareigūnai sulaikė 2009-ųjų spalį. Mergina nelaisvėje praleido devynis mėnesius iki 2010-ųjų metų rugpjūčio.

E. Kusaitė savo kaltę neigia, tvirtindama, kad ją į terorizmą sąmoningai bandė įtraukti Valstybės saugumo departamentas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder