Dujų nuotėkis sostinės "Lukoil" degalinėje suvaldytas

Dujų nuotėkis sostinės "Lukoil" degalinėje suvaldytas

Šeštadienio vakarą, 20.00 val., Vilniuje, Rinktinės g., esančioje "Lukoil" degalinėje, pastebėtas dujų nuotėkis.

Anot Policijos departamento pranešimo, buvo nustatyta, kad įvyko techninis gedimas dujų užpylimo mazge.

Žmonės iš degalinės buvo evakuoti dar prieš atvykstant ugniagesiams. Degalinės teritorija iš karto aptverta kelių šimtų metrų spinduliu, aplinkinėmis gatvėmis - Žalgirio, Rinktinės, Apkasų ir Tuskulėnų - uždraustas eismas. Taip pat uždarytas šalia esantis prekybos centras "Maxima", iš jo evakuoti visi pirkėjai ir darbuotojai, rašo lrytas.lt.

Atvykę ugniagesiai užsuko sklendę, kad būtų sustabdytas dujų nuotėkis. Pareigūnai patikino, kad sprogimo grėsmės nėra. Netrukus buvo atnaujintas ir eismas.

"Lukoil" komentaras

Penktadienio vakarą Rinktinės ir Apkasų gatvių sankryžoje mūsų tinklo degalinėje dujos nutekėjo dėl išskirtinio, nestandartinio gedimo, kai trūko vamzdžio, jungiančio požeminę degalų talpyklą ir kolonėlę, manometro vamzdelis, sumontuotas prieš penkerius metus.

"Dėl savo ilgaamžiškumo šis įrenginys nepatenka į periodinių profilaktinių patikrinimų reglamentą, todėl šis incidentas – pirmas toks per ilgalaikę mano darbo praktiką, – sako „Lukoil Baltija“ degalinių valdymo grupės vadovas Aloyzas Andrijauskas. – Norime nuraminti visus „Lukoil“ degalinių klientus, kad piltis degalų mūsų degalinėse saugu: kas pusę metų visų benzino, dyzelino ir dujų kolonėlių technines specifikacijas peržiūri specialistai, atliekami visi įmanomi testai dėl kolonėlių žarnų pralaidumo, jų galimų mechaninių pažeidimų ir kitų natūraliai susidėvinčių dalių būklės. Dėl šio incidento nedelsiant profilaktiškai patikrinsime visų „Lukoil“ tinklo degalinių požemines jungtis ir kitus įrenginius“.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder