Dujų baką pavertė kontrabandos slėptuvė

Dujų baką pavertė kontrabandos slėptuvė

Eišiškių pasienio kontrolės punkte patikrintame automobilyje VSAT pareigūnai aptiko rūkalų slėptuvę. Ją apsukrus Baltarusijos pilietis buvo įsirengęs perdarytame dujų bake.

Antradienį VSAT Varėnos rinktinės Purvėnų užkardos pasieniečiai Eišiškių punkte patikrino iš Baltarusijos į Lietuvą vykusį lengvąjį automobilį "Audi 100" baltarusiškais valstybiniais registracijos numeriais.

Prie vairo sėdėjęs vyras VSAT pareigūnams pateikė tvarkingą pasą, išduotą 30 metų Baltarusijos piliečiui. Tvarkingi buvo ir automobilio registracijos dokumentai, tačiau pasieniečiai jau turėjo žinių, kad šia transporto priemone gali būti gabenamas nelegalus krovinys.

Automobilis buvo pristatytas į Purvėnų užkardą, kur jį išsamiai apžiūrėjo VSAT pareigūnai.

Netrukus išsiaiškinta, kad "Audi" dujų bakas paverstas kontrabandinių cigarečių slėptuve. Pasieniečiai iš standartinės mašinos dujų talpyklos išleido visas dujas, išmontavo jų įpylimo mechanizmą ir bake aptiko įrengtą slaptą vidinę talpą.

Paaiškėjo, kad dujų bakas buvo perdarytas itin sumaniai – į 100 litrų tūrio talpyklą buvo pilama tik apie 10 litrų dujų, kurios užpildydavo ertmę aplink slėptuvę. Bako viduje, į kitą talpyklą, įrengtą už dvigubos sienelės, būdavo sukišamos cigaretės.

Iš šios slaptos ertmės VSAT pareigūnai ištraukė 500 pakelių cigarečių "Jing Ling". Kiekvienas iš paklelių buvo pažymėtas dviem banderolėmis - baltarusiška ir rusiška.

Kaip išsiaiškino pasieniečiai, šios cigaretės anksčiau jau buvo iš Rusijos nelegaliai atgabentos į Baltarusiją ir sulaikytos šios šalies teisėsaugininkų.

Tokie rūkalai kaimyninėje šalyje nėra naikinami - Baltarusijos pareigūnai ant pakelių klijuoja savo šalies akcizo mokesčio ženklus ir sulaikytus rūkalus parduoda konfiskuotų prekių parduotuvėse. Manoma, kad būtent iš tokios parduotuvės įsigytas cigaretes į Lietuvą kontrabanda ir vežė VSAT pareigūnams įkliuvęs baltarusis.

Dėl kontrabandos pasieniečiai jam pradėjo administracinę teiseną. Transporto priemonė ir rūkalai laikinai saugomi Purvėnų užkardoje. Užsienietis po apklausos paleistas. Už padarytą pažeidimą jam gresia administracinė bauda nuo 5 iki 10 tūkst. Lt ir automobilio konfiskavimas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder