Dėl VMU regioniniuose padaliniuose galimai vykdomų nusikaltimų kreiptasi į policiją

Dėl VMU regioniniuose padaliniuose galimai vykdomų nusikaltimų kreiptasi į policiją

Valstybinių miškų urėdijos (VMU) Kaišiadorių regioninio padalinio teritorijoje dėl nustatytų dviejų galimai įvykdytų nusikaltimų - beržų vagystės iš Būdos girininkijos ir sudegusio automobilio, priklausančio tai pačiai girininkijai, buvo kreiptasi į policiją. Dar du tyrimai inicijuoti Šilutės ir Jonavos regioniniuose padaliniuose. 

Teigiama, kad VMU Kaišiadorių regioninio padalinio Būdos girininkijos tarnybinis automobilis „Toyota Hilux“ liepsnojo rugpjūčio 12 dieną, apie 23 valandą, Pašulių kaime, Kaišiadorių rajone. 

„Sprendžiant iš to, kad užsiliepsnojo ir visiškai išdegė automobilio salonas, labiausiai tikėtina padegimo versija. Dėl šio įvykio buvo kreiptasi į policiją, kuri turi priimti sprendimą dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo“, - kalbama pranešime. 

Nurodoma, kad Kaišiadorių regioninio padalinio miškininkams į policiją teko kreiptis ir kiek anksčiau. Rugpjūčio pradžioje buvo gautas pranešimas dėl galimo miško grobstymo Būdos girininkijos teritorijoje. Patikrinę nurodytą vietovę, miškininkai užfiksavo 5 beržų vagystę. Visa surinkta medžiaga buvo perduota policijos tyrėjams.

Tuo metu VMU direktorius Marius Pulkauninkas sako, kad į kiekvieną valstybės turto grobstymo atvejį bus žiūrima atsakingai. 

„Patikinu, kad visus galimus valstybės turto grobstymo atvejus, ar prie jų būtų prisidėję įmonės darbuotojai, ar kiti asmenys, tirsime nuodugniai ir atsakingai, pasitelkdami visas reikiamas priemones ir teisėsaugos institucijas“, - pranešime cituojamas M. Pulkauninkas. 

Pasak jo, į teisėsaugos institucijas buvo kreiptasi dėl galimo valstybės turto grobimo VMU Šilutės ir Jonavos regioninių padalinių teritorijose. Yra duomenų, kad Jonavos regioninio padalinio valdomuose miškuose nelegaliai buvo nukirsta 30 brandžių ąžuolų ir uosių - geriausiai vertinamos medienos. Tuo metu iš Šilutės regioninio padalinio Kintų girininkijos teritorijos galimai buvo pasisavinta daugiau nei 16 kubinių metrų brandžios pušies rąstų. 

Nurodoma, kad tyrimas tęsiamas ir VMU Alytaus regioniniame padalinyje, kuriame vidinio patikrinimo metu nustatyta daug pažeidimų. Užfiksuoti neatitikimai leidžia įtarti tyčinius ar apgaulingus veiksmus pajamuojant medieną, nustatant kertamų medžių tūrį bei rūšį, pajamuojant nukirstą produkciją ir tvarkant medienos apskaitą. Tyrimą Generalinės prokuratūros pavedimu toliau atlieka Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Kauno padalinys.

ELTA primena, kad rugpjūčio 1-ąją VMU ir Specialiųjų tyrimų tarnyba pasirašė susitarimą, pagal kurį sutarta glaudžiau bendradarbiauti ne tik kovojant su užfiksuotais korupcijos atvejais, bet ir identifikuojant rizikos faktorius, rengiant korupcijos prevencijos priemones, sistemingai keičiantis aktualia informacija. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder