Dėl Maldyvuose dingusios dukros kreipėsi į Kretingos policiją

Dėl Maldyvuose dingusios dukros kreipėsi į Kretingos policiją

Maldyvuose išėjusi nardyti pradingo 8 mėnesį nėščia lietuvė. Moters vyras mano, kad ji buvo pagrobta ir už informaciją apie dingusią žmoną siūlo 100 tūkstančių JAV dolerių atlygį.

Rojaus saloje Maldyvuose vasario 13-ąją dieną dingo 33 metų Kanados pilietybę turinti, kovą turėjusi gimdyti lietuvė Giedrė Vaškytė. Moters dingimas apipintas mįslėmis. Apie jį beveik nieko nežino ir dingusios artimieji.

„Mes patys nežinom, kas ir kaip. Sesė dingo. Visos įmanomos institucijos dirba, bet mums jokių tyrimo detalių neatskleidžia“, – sako dingusios sesuo.

5-ių žvaigždučių Mamunagau saloje esančiame viešbutyje lietuvė atostogavo su savo vyru. Kol vyras snaudė, moteris viena nuėjo panardyti. Kai vyras atsibudo, žmonos neberado. TV3 Žinioms susisiekus su dingusios lietuvės vyru, šis sako netikintis, kad žmona nuskendo.

„Ji labai, labai gera plaukikė. Nebent galėjo įvykti komplikacija, nes ji buvo nėščia. Ir trečias dalykas, aš nesuprantu, kodėl mes negalime rasti jos kūno. Jei ji nuskendo, kūnas išnirtų į paviršių“, – pasakoja dingusios lietuvės vyras Parmar Gursharanjit Singh.

Lietuvės ieškojo Maldyvų kariškiai, policija ir viešbučio personalas. Į pagalbą buvo pasitelkti narai, teritorija žvalgoma iš oro. Neradus žmonos kūno, vyras mano, kad ją galėjo pagrobti.

„Jei ją nunešė potvynis į kitą ar vietinę salą ir kažkas ją ištraukė, kažkas nutiko, mes nežinom. Mes turim keliauti į salas, belstis į duris, apieškoti, klausti žmonių, rodyti nuotrauką. Aš netgi paskyriau 100 tūkstančių atlygį, jei kas nors turi informacijos apie ją“, – teigia P. Gursharanjit Singh.

Iki šiol lietuvė su vyru gyveno Jungtiniuose Arabų Emyratuose. Dubajuje ir Kanadoje verslus turintis dingusios moters vyras praeityje buvo teisiamas už narkotikų laikymą ir platinimą bei kaltinimas žmogžudyste. Tačiau dingusios lietuvės šeima galimybę, kad moteris galėjo tiesiog pabėgti nuo vyro, atmeta.

„Sesuo su juo buvo laiminga, keliavo kartu po pasaulį. Ji buvo energinga, aktyvi, linksma, optimistė, kuri labai mylėjo gyvenimą, tad arba įvyko nelaimingas atsitikimas, arba, labai tikimės, kad kažkokiu stebuklingu būdu netrukus atsiras. Jei būtų kažkas buvę blogai su vyru, būtų mums pranešusi apie savo norą nuo jo pabėgti. Su sese visa šeima palaikė puikius santykius ir pastoviai bendravome“, – kalbėjo dingusios sesuo.

Lietuvės tėvai dėl dingusios dukros kreipėsi į Kretingos policiją.

„Mes iš karto pradėjome ikiteisminį tyrimą dėl dingusio asmens be žinios, iš karto paskelbėme tarptautinę paiešką“, – sako Kretingos komisariato atstovas Arūnas Pužauskas.

Pasak komisariato atstovų, jie laukia duomenų iš Maldyvų institucijų, vyksta susirašinėjimas, bet daugiau jokios informacijos neturi.

Tačiau užsienio spaudoje cituojama vietos policija pareiškė, kad jie turi įrodymų, jog lietuvė nuskendo jūroje nardydama ir neturi jokių užuominų apie pagrobimą. Moteris dingusi beveik dvi savaites.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder