Dėl CityBee“ klientų asmens duomenų - dar vienas tyrimas

Dėl CityBee“ klientų asmens duomenų - dar vienas tyrimas

Reaguodama į pirmadienį viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją, kad buvo pavogta ir nutekinta įmonės „CityBee“ klientų duomenų bazė su asmenų privačiais duomenimis, asmens duomenų apsaugos priežiūros institucija Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija (VDAI) pradeda tyrimą savo iniciatyva.

Nukentėję asmenys, susiję su šiuo duomenų saugumo incidentu, gali kreiptis bendru VDAI elektroniniu paštu [email protected], tyrimo laukelyje nurodydami raktinį žodį „CityBee“. Atsižvelgiant į tai, kad VDAI pradės tyrimą savo iniciatyva dėl duomenų saugumo pažeidimo įmonėje, nukentėjusiesiems nėra būtinybės teikti atskirus skundus. Besikreipiantieji į VDAI turėtų nurodyti, kad jų duomenys galėjo būti nutekinti, visa kita VDAI nustatys tyrimo metu ir asmeniškai susisieks su galimai nukentėjusiais asmenimis. Taip pat apie priimtą sprendimą bus paskelbta viešai, sakoma VDAI pranešime.

„Net nekyla abejonių, kad privatūs asmens duomenys yra neįkainojamas turtas, ir jų vagystė yra vertinama itin jautriai. Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija šioje situacijoje turi reaguoti žaibiškai, (...) kad, prireikus, galėtume imtis ir teisinio duomenų apsaugos reguliavimo. Pilkųjų zonų čia negali likti,“ – teigia teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska.

Pasak VDAI direktoriaus Raimondo Andrijausko, bendradarbiaujama su visomis su incidentu susijusiomis institucijomis, kad būtų užkirstas kelias galimam tolesniam neteisėtam asmens duomenų tvarkymui. Jo teigimu, ir patys žmonėms turėtų imtis nuo jų priklausančių saugumo priemonių, pirmiausia, pasikeisti slaptažodžius, nepasiduoti sukčių provokacijoms mokėti išpirkas, sekti visą informaciją dėl šio incidento.

Vadovaujantis Bendruoju duomenų apsaugos reglamentu, duomenų saugumo pažeidimą patyrusi organizacija turi nedelsiant imtis visų priemonių padėčiai ištaisyti. Be kita ko, ne vėliau kaip per 72 val. apie tai pateikti pranešimą VDAI ir informuoti su šiuo incidentu susijusius asmenis, kurių duomenys galėjo nukentėti.

Taip pat dėl šio incidento antradienį planuojamas VDAI, Teisingumo ministerijos ir kitų institucijų atstovų pasitarimas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder