Cementiniai blokeliai ir baldai – kontrabanda aptinkama įvairiausiuose kroviniuose

Cementiniai blokeliai ir baldai – kontrabanda aptinkama įvairiausiuose kroviniuose

Ir cementiniuose blokeliuose, ir balduose – muitinės pareigūnai kontrabandą aptinka įvairiausiuose kroviniuose

Su įmantriausiomis kontrabandos slėptuvėmis kone kasdien susiduriančius Lietuvos muitinės pareigūnus sunku nustebinti šešėlinių vertelgų išradingumu. Šiomis dienomis baigtos skaičiuoti kontrabandinės cigaretės (iš viso aptikta apie 60 tūkst. pakelių), kurias Medininkų posto pareigūnai aptiko dar spalio mėnesį, užmūrytas iš Baltarusijos gabentuose cemento blokeliuose.

Dar viena (15 tūkst. pakelių) nelegalių baltarusiškų rūkalų siunta spalio pabaigoje sulaikyta Šalčininkuose – čia cigaretės buvo išslapstytos į Klaipėdą vežtame ukrainietiškų baldų krovinyje.

Baltarusijos piliečio vairuotas krovininis vilkikas „Daf“ į Medininkų kelio postą atvažiavo spalio 21–ąją. Mašinos vairuotojas deklaravo gabenantis cemento blokelių krovinį vienai Lietuvos įmonei, užsiimančiai logistikos paslaugomis. Tačiau muitinės pareigūnams pasirodė įtartinas kelionės maršrutas ir „Daf“ nuspręsta patikrinti rentgeno kontrolės sistema. Netrukus paaiškėjo, kad visi blokeliai yra tuščiaviduriai, o slėptuvėse – baltarusiškos cigaretės „NZ Gold“ ir „Fest“.

Krovinys buvo sulaikytas, o Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje dėl šios kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra. Vilkiko vairuotojui buvo skirta kardomoji priemonė – periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Dėl didelių sulaikomos kontrabandos kiekių ir sudėtingų ardymo darbų kiek užtruko, kol buvo išardyti visi blokeliai. Tad tik šiomis dienomis paaiškėjo, kad iš viso vilkiku vežta daugiau nei 60 tūkst. pakelių rūkalų, kurių vertė – apie 180 tūkst. eurų.

Kitas stambus cigarečių kontrabandos krovinys spalio 25–ąją įkliuvo Šalčininkų kelio posto muitininkams, kurie cigaretes aptiko tarp iš Ukrainos gabento baldų krovinio.

Į Šalčininkų kelio postą krovininiu „Renault Master“ atvažiavęs Ukrainos pilietis deklaravo į Klaipėdą vežantis baldų krovinį. Tačiau muitinės pareigūnams neprireikė detalios apžiūros, kad įsitikintų, jog vairuotojas veža ir slaptą krovinį – vos pakėlus šoninį tentą, tarp baldų aptiktos ir cigarečių dėžės. Rūkalų, beje, buvo pilna ir pačiuose balduose – paslėptų jų apmušaluose.

Iš viso rasta 15 000 pakelių cigarečių „Minsk“, kurių vertė – apie 48 tūkst. eurų.

MKT Vilniaus skyriuje ir dėl šio kontrabandos atvejo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra. Mašinos vairuotojas Vilniaus apylinkės teismo sprendimu suimtas dviem mėnesiams.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder