Buvęs Seimo narys Vitas Matuzas ir jo žmona nuteisti lygtinai ir turės sumokėti beveik 10 tūkst. eurų baudą

Buvęs Seimo narys Vitas Matuzas ir jo žmona nuteisti lygtinai ir turės sumokėti beveik 10 tūkst. eurų baudą

Šiaulių apygardos teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, konstatavo, kad nusikalstamas veikas padarė bendrininkų grupė, ir pripažino kaltais penkis fizinius ir vieną juridinį asmenį. Teismas dėl bendrininkavimo, piktnaudžiavimo ir kyšininkavimo buvusį Seimo narį Vitą Matuzą nuteisė trejų metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausme ir jos vykdymą atidėjo dvejiems metams. V. Matuzui taip pat skirta 1506 eurų bauda ir 376 eurų įmoka į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Buvusio Seimo nario sutuoktinė Danutė Matuzienė pripažinta kalta dėl bendrininkavimo, piktnaudžiavimo, jai subendrinus bausmes skirtas 2 metų ir 9 mėnesių laisvės atėmimas, bausmės vykdymas atidėtas dvejiems metams, taip pat teks sumokėti ir 7980 eurų baudą. Buvusio Seimo nario žmonai bausmės buvo subendrintos, nes tai nebe pirmasis apkaltinamasis nuosprendis. Moteris jau anksčiau buvo pripažinta kalta dėl pasikėsinimo apgaule gauti subsidiją Žilvyčių kooperatinei bendrovei, kreditinio sukčiavimo, dokumentų klastojimo.

Buvusiam akcinės bendrovės „Panevėžio energija“ vadovui V. Š., pripažintam kaltu dėl piktnaudžiavimo, paskirta dvejų metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant dvejiems metams.

Buvusiam „Panevėžio energijos“ darbuotojui S. R., pripažintam kaltu dėl bendrininkavimo, piktnaudžiavimo, paskirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant dvejiems metams.

Žilvyčių kooperatinės bendrovės valdybos pirmininkas G. Ž. pripažintas kaltu dėl bendrininkavimo, piktnaudžiavimo, jam paskirta metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant metams. Juridinis asmuo - Žilvyčių kooperatinė bendrovė - pripažinta kalta dėl piktnaudžiavimo, jai paskirtas likvidavimas. Visiems nuteistiesiems teks sumokėti po 376 eurų įmoką į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą. Nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Ikiteisminį tyrimą šioje baudžiamojoje byloje atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai, tyrimą organizavo ir baudžiamosios bylos nagrinėjimo teisme metu valstybinį kaltinimą palaikė Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai. STT Panevėžio valdybos pareigūnai išsiaiškino, kad akcinėje bendrovėje „Panevėžio energija“ buvo neskaidriai vykdomi viešieji pirkimai, kurių vertė siekė apie 5 milijonus eurų. Teismas konstatavo, kad nuteistieji bendrininkavo piktnaudžiaudami per AB „Panevėžio energija“ organizuotus viešuosius pirkimus, o nusikalstamas veikas organizavo buvęs Seimo narys V. M. Pirkimai buvo suorganizuoti taip, kad juos laimėtų „Žilvyčių kooperatinė bendrovė“.

Be to, šioje byloje pareigūnai surinko duomenų, kad Seimo nariui V. Matuzui buvo duotas ne mažiau kaip 388 eurų vertės kyšis - sumokant už jo medžiokles Pašilių miške. Šie pinigai bus konfiskuoti į valstybės biudžetą. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder