Buvęs "Neptūno" vadovas išteisintas

Buvęs "Neptūno" vadovas išteisintas

Kelis metus teismų duris varstęs buvęs krepšinio klubo „Neptūnas“ direktorius Egidijus Prižgintas ir buhalterė Vaidilutė Andrijauskaitė sulaukė gerų naujienų. 24 tūkst. litų pasisavinimu kaltinti buvę klubo vadovai buvo išteisinti.

Kartu su tuometine kolege V. Andrijauskaite dviem nusikaltimais kaltintas E. Prižgintas vakar teismo nuosprendžio atvyko išklausyti vienas.

Buvęs "Neptūno" vadovas teigė, jog džiaugiasi išteisinimu, tačiau nesiėmė vertinti, kiek jam tai kainavo.

"Ikiteisminio tyrimo ir teismo eigos metu buvo įrodyta, kad nepadariau jokio nusikaltimo. Buvau apkaltintas ir 5 metus nesmagu būti kaltinamu", - aiškino E. Prižgintas, tikinęs, jog teismų maratonas sukėlė sveikatos ir finansinių nuostolių.

Buvęs VšĮ sporto klubas „Neptūnas“ direktorius kaltintas tyčia kasos pajamų ir kasos išlaidų orderiais nepagrindęs grynųjų pinigų gavimo bei išmokėjimo, šių dokumentų nepateikęs buhalterei. Skaičiuojama, jog 2008 metais iš tuometinio Klaipėdos mero Rimanto Taraškevičiaus E. Prižgintas gavo asmeninę 60 tūkst. litų paskolą. Dar pernai klaipėdietis tvirtino, jog pinigus pasiskolino, kad galėtų išmokėti algas jų laukusiems ir net apie streiką galvojusiems krepšininkams.

Be visa to E. Prižgintas kartu su V. Andrijauskaite kaltinti "Neptūno" turto - daugiau nei 24 tūkst. litų - pasisavinimu, kadangi patikrinimų metu teisėsaugininkai įtarė, kad ne visa pasiskolinta suma atiteko žaidėjams.

Vis dėlto teismui nepavyko nustatyti nusikalstamos veiklos požymių, nes krepšininkai patvirtino, kad pinigai buvo išmokėti, o E. Prižgintas pasiskolintus pinigus grąžino R. Taraškevičiui.

Teismai, esą, užsitęsė dėl tyrimo metu neteisingai paklaustų krepšininkų.

"Pinigai buvo išmokėti 2009 metais, o žaidėjų klausė, ar pinigus jie gavo 2008 m. rudenį, nors atlyginimai buvo sumokėti vėliau", - pasakojo buvęs vadovas, pridūręs, kad jei nebūtų pasiskolinęs pinigų, "Neptūnas" nebūtų žaidęs Eurolygoje, šventęs 50 metų jubiliejaus ir galiausiai būtų subyrėjęs arba bankrutavęs.

Bylos verdiktas turėjo būti skelbiamas dar praėjusių metų gruodį, tačiau jo teko palaukti. Tuomet teisėja prisiminė, jog prieš trejus metus, kaip ikiteisminio tyrimo teisėja, sankcionavo prokuroro prašymą dėl kratos, informacijos kontrolės ir įrašų darymo, todėl nuo šios bylos nagrinėjimo nusišalino.

Viso tyrimo metu savo kaltę neigę E. Prižgintas ir V. Andrijauskaitė buvo išteisinti, tačiau nuosprendis prokurorų dar gali būti skundžiamas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder