Baigta nagrinėti Jurbarko smurtautojo byla, sprendimas - spalio 29 d.

Baigta nagrinėti Jurbarko smurtautojo byla, sprendimas - spalio 29 d.

Klaipėdos apygardos teismas antradienį baigė apeliacine tvarka nagrinėti didelį rezonansą visuomenėje sukėlusią nepilnametės jurbarkietės sumušimo ir prievartavimo bylą. 

Kaip BNS informavo teismo atstovė Dovilė Saulėnienė, paskutiniajame bylos posėdyje buvo aptarta anksčiau gauta socialinė išvada, parodymus davė nukentėjusiosios tėtis, pasakytos baigiamosios kalbos, po jų bylą nagrinėję teisėjai išėjo į sprendimo priėmimo kambarius. 

„Buvo pateikta (socialinė išvada – BNS), įvertinta, taip pat buvo papildomas įrodymų tyrimas atliktas, apklaustas nuteistasis papildomai. Taip pat mūsų prašymu papildomai prijungti medicininiai dokumentai, apie merginos būklę šiuo metu ir apklaustas merginos tėtis“, – apie bylos nagrinėjimą BNS pasakojo nukentėjusiosios advokatas Mindaugas Vasiliauskas. 

Jis sakė apeliaciniu skundu prašęs nuteistajam vaikinui skirti realią laisvės atėmimo bausmę ir tenkinti civilinį ieškinį, tačiau jo dydžio neatskleidė. 

„Teismas, manau, kad tikrai dėjo visas pastangas ir stengėsi, išnagrinėjo šią bylą, o visą procesą bus galima vertinti pagal priimtą sprendimą, matyt“, – kalbėjo M. Vasiliauskas. 

Realios laisvės atėmimo bausmės apeliaciniu skundu prašė ir valstybinį kaltinimą palaikantis Klaipėdos apygardos prokuroras Aurelijus Stanislovaitis. 

Pernai gegužę kaimo turizmo sodyboje Tauragės rajone šešiolikmetę sumušęs ir kėsinęsis išžaginti vaikinas Tauragės apylinkės teismo vasario mėnesį buvo pripažintas kaltu, jam skirta galutinė trejų metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, bausmės vykdymą atidedant trejiems metams. Nusikaltimo metu vaikinas buvo neblaivus. 

Pirmosios instancijos teismo sprendimu nuteistasis įpareigotas toliau mokytis ir dirbti, nekeisti gyvenamosios vietos bei metus nevartoti alkoholio. Vaikinui taip pat priteista atlyginti 5 tūkst. eurų žalą nukentėjusiajai, 2 tūkst. eurų nukentėjusiosios tėvui ir padengti bylinėjimosi išlaidas. 

Sprendimą šioje byloje Klaipėdos apygardos teismas ketina skelbti spalio 29 dieną.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder