Atsitiktinumai išgelbėjo patvoryje paliktą naujagimį

Atsitiktinumai išgelbėjo patvoryje paliktą naujagimį

Nuo šeštadienio ryto dėl mamos patvoryje palikto ką tik gimusio naujagimio gyvybės kovoję Klaipėdos universitetinės ligoninės medikai vakar jau šypsojosi. Kaip ir pats mažylis.

Berniuko gyvybei pavojus nebegresia, jo organizme jau neliko ir narkotikų. Pareigūnai ieško sūnumi taip makabriškai atsikračiusios moters.

Uostamiesčio policininkai pranešimą apie pietiniame miesto rajone esančioje Žardininkų gatvėje, netoli vadinamojo Žardininkų tvenkinio, rastą naujagimį gavo šeštadienį 9.47 val.

Prie vaikų darželio tvoros gulintį į rankšluostį suvyniotą berniuką pamatė šunį pasivaikščioti išvedęs vyras.

Iš pradžių jis praėjo pro šalį, tačiau sujudėjęs rankšluostis bei lyg pasigirdęs garsas jį privertė grįžti. Klaipėdietis pamanė, kad kas nors taip atsikratė kačiukais, bet priėjęs arčiau, išvydo vaikučio kojytę.

Įvertinęs situaciją, vyras iš karto paskambino netoliese gyvenančiai pažįstamai, dirbančiai slaugytoja Klaipėdos universitetinės ligoninės Akušerijos-ginekologijos departamento Naujagimių patologijos ir neišnešiotų naujagimių skyriuje.

Į įvykio vietą atbėgusi Jūratė Rekašienė puikiai žinojo, ką reikia daryti. Pasak minėtos ligoninės vyriausiojo gydytojo Vinso Janušonio, jos profesionalūs veiksmai labai prisidėjo prie naujagimio gyvybės išsaugojimo.

Dar vienas laimingas atsitiktinumas, jog jis rastas ne per vėlai. Šlapiame rankšluostyje berniukas labai sušalo, jo kūnelis jau buvo tiesiog pamėlęs. Moteris jį priglaudė prie krūtinės ir šildė, kol atvyko iškviesta greitosios medicinos pagalbos brigada.

Pastaroji mažylį nugabeno į Klaipėdos universitetinę ligoninę. Jis rastas ne tik labai sušalęs, bet ir nukraujavęs. Po gimdymo virkštelė nebuvo tinkamai perrišta.

„Iš pradžių pamaniau, kad naujagimis nebegyvas. Bet, kai paėmiau ant rankų, pradėjo verkti. Kvėpavo, iš virkštelės nebekraujavo, tad beliko jį šildyti. Pasikišau po marškinėliais ir šildžiau, kol atvažiavo greitoji. Jis buvo nuogas, tik užklotas“, - sakė J.Rekašienė.

Nors savaitgalį ligoninės medikai nedrįso prognozuoti, ar naujagimis išgyvens, vakar jau džiaugėsi, kad gyvybei pavojus nebegresia, būklė stabili ir pamažu gerėja. Jis atrodė gana guvus ir net šypsojosi. Panašu, jog mažylis jau turi ir vardą. Jį radęs vyras paprašė pavadinti Justu.

V.Janušonio teigimu, išnešiotas (2700 g svorio ir 51 cm ūgio) gimęs mažylis ligoninėje praleis iki dviejų savaičių. Vaikučio organizme (šlapime) rasta narkotinių medžiagų (ekstazio) pėdsakų. Tyrimai parodė, jog vakar kvaišalų jau nebeliko.

Berniukas rastas praėjus labai nedaug laiko po gimdymo. Gali būti, kad tai įvyko lauke ar namuose. Naujagimio išsivystymas rodo, kad sūnų palikusi jauna mama greičiausiai nėra narkomanė. Kvaišalus ji galėjo vartoti prieš gimdymą. Neatmetama galimybė, jog taip norėjo sumažinti ir gimdymo skausmus.

Klaipėdos apskrities VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl palikimo be pagalbos, kai gresia pavojus žmogaus gyvybei. Už šį nusikaltimą gresia iki dvejų metų nelaisvės. Pasak policijos atstovės Andromedos Grauslienės, iki vakar vakaro sūnumi taip atsikračiusi moteris dar nebuvo rasta.

Naujagimio radimo vietoje dirbo kinologas su šunimi, apklausti arčiausiai esančiuose namuose gyvenantys žmonės. Tačiau šie veiksmai naudingos informacijos nesuteikė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder