Alpės buvo pradanginusios tris Lietuvos alpinistus

Alpės buvo pradanginusios tris Lietuvos alpinistus

Vakar Lietuvą pasiekė nerimastinga žinia - Prancūzijos Alpėse dingo 3 mūsų šalies alpinistai, kopę į kalnus Šamoni apylinkėse. Pavakarę vienas dingusiųjų grįžo į Šamoni, kitų dviejų kalnuose likusių alpinistų paieškoms kliudė prastos oro sąlygos.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija informavo, kad 7 Lietuvos alpinistų grupė į kalnus Šamoni apylinkėse mažomis grupelėmis kopė nuo sausio 26-osios.

Po paskutinio kopimo į Šamoni sugrįžo 4 alpinistai: 1 jų grįžo pats, o 3 sraigtasparniu parskraidino gelbėtojai. Lietuvos ambasados Prancūzijoje duomenimis, šių 4 alpinistų sveikatos būklė vertinama kaip gana gera.

Vakar apie vidurdienį kalnuose dar buvo likę 3 su šia grupe į kalnus Šamoni apylinkėse kopę lietuviai alpinistai.

Lietuvos alpinizmo asociacijos prezidento Sauliaus Damulevičiaus žiniomis, pavakarę vienas dingusiųjų atsirado. Slidininkų pastebėtą į Šamoni grįžtantį alpinistą pasitiko gelbėtojai ir perdavė medikams.

„Šiuo metu jis yra apžiūrimas Šamoni ligoninėje, - „Respublikai“ vakar vakare sakė S. Damulevičius. - Pirminiais duomenimis, šiam alpinistui gali būti diagnozuoti nušalimai“.

Pasak asociacijos prezidento, kitų dviejų kalnuose likusių alpinistų buvimo vieta palankių oro sąlygų laukiantiems gelbėtojams yra apytiksliai žinoma.

„Su vienu šių dingusiųjų gelbėtojai palaiko ryšį trumposiomis SMS žinutėmis, - pasakojo „Respublikai“ S. Damulevičius. - Ar kartu su juo yra ir antrasis kalnuose likęs Lietuvos alpinistas, duomenų neturime“.

Užsienio reikalų ministerija pranešė, kad gelbėjimo tarnybos paieškos darbų imsis iškart, kai tik leis oro sąlygos. Vakar iki vakaro Šamoni apylinkėse dėl prastų oro sąlygų gelbėtojų sraigtasparniai pakilti negalėjo.

S. Damulevičiaus žiniomis, incidentas Lietuvos alpinistų kopimą į Prancūzijos Alpes sujaukė dėl to, kad staiga pasikeitė oro sąlygos, netikėtai prasidėjo pūga.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder