VSAT primena, kad karantino ribojimai galioja ir vidaus vandenyse

VSAT primena, kad karantino ribojimai galioja ir vidaus vandenyse

VSAT pareigūnai į pasienio, pasienio vidaus vandenis ir teritorinę jūrą išplaukiančius asmenis tikrins atsižvelgdami į šiuo metu Lietuvoje įvestus apribojimus.

VSAT atkreipia laivavedžių ir laivų savininkų dėmesį, kad 2020 m. lapkričio 4 d. Vyriausybės nutarimo Nr. 1226 ir gruodžio 14 d. Vyriausybės nutarimo Nr. 1418 nurodyta tvarka ir ribojimai galioja visoje Lietuvos Respublikos teritorijoje įskaitant valstybės vidaus vandenis bei teritorinę jūrą. Juose nurodoma, kad viešose vietose leidžiama būti ne didesnėse nei 2 asmenų grupėse arba vienos šeimos ir (ar) vieno namų ūkio narių grupėse bei yra ribojamas asmenų judėjimas tarp savivaldybių Lietuvos Respublikos teritorijoje, išskyrus nutarimuose numatytus atvejus. Vadovaujantis minėtais Vyriausybės nutarimais, draudžiama atvirose erdvėse organizuoti renginius ir susibūrimus.

Į vidaus vandenis bei teritorinę jūrą gali išplaukti komercinę žvejybą vykdančių įmonių laivai su įgulomis. Pabrėžtina, kad jiems nesuteikta teisė vežti keleivių.

Taip pat leidžiama plaukti ir pramoginiais tikslais, bet plaukiojimo priemonėje gali būti ne daugiau kaip 2 asmenys arba tik vienos šeimos nariai. Tokiu atveju privaloma turėti įrodymus, kad plaukiančiųjų gyvenamoji vieta yra deklaruota savivaldybėje, iš kurios teritorijos ketina išplaukti.

Išsiruošusieji į kelionę privalo nepamiršti ir apsauginių kaukių dėvėjimo tvarkos.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinės inf.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder