Viruso padariniams Klaipėdoje valdyti – daugiau pinigų

Viruso padariniams Klaipėdoje valdyti – daugiau pinigų

Ketvirtadienį neeiliniame posėdyje Klaipėdos miesto savivaldybės taryba nusprendė skirti daugiau dėmesio ir lėšų koronaviruso sukeltai ekstremaliai situacijai valdyti ir jos padariniams likviduoti.

Neplanine tvarka buvo pakoreguotas strateginis planas. Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos Strateginio planavimo skyriaus vedėjos Indrės Butenienės, buvo surastos lėšos, kurios galimai miestui nebus reikalingos, ir skirtos specialioms priemonėms.

I. Butenienės teigimu, pavyko surasti daugiau nei milijoną eurų, kurie bus skirti apsaugos priemonėms medikams, viešojo transporto dezinfekcijai ir kt.

„Mažinamas finansavimas biudžetinių įstaigų šildymui, nes dėl šiltos žiemos sutaupyta nemažai lėšų, nereikėjo valyti sniego gatvėse“, - aiškino I. Butenienė.

Iš viso numatyta 1 mln. 21 tūkst. 900 eurų, iš kurių po 300 tūkst. skirta apsaugos priemonėms medikams įsigyti ir autobusams bei patalpoms dezinfekuoti, 243,6 tūkst. – karantinuotiems asmenims apgyvendinti viešbučiuose ir juos maitinti, 90 tūkst. – žmonėms pervežti ir greitosios pagalbos paslaugoms, 68,3 tūkst. – gatvėms dezinfekuoti, 20 tūkst. – apsaugos paslaugoms.

Didžiąją dalį šių lėšų tikimasi vėliau atgauti iš valstybės rezervo.

Taip pat ketvirtadienio posėdyje pakoreguotas ir miesto biudžetas, skiriant ir patikslinant asignavimus, kad būtų išspręstas koronaviruso paplitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių finansavimas. Nuspręsta 2020 metų Savivaldybės biudžeto pajamas ir asignavimus didinti 5,171 mln. eurų.

Sykiu nuspręsta palengvinti naštą verslininkams - nuo vietinės rinkliavos už išduotus išorinės reklamos, prekybos ir paslaugų leidimus atleisti verslai, kurių veikla karantino metu yra uždrausta.

Pakoreguotas ir materialinės paramos teikimo tvarkos aprašas, sudarant galimybę daugiau žmonių kreiptis į Savivaldybę materialinės paramos dėl ekstremalios situacijos padarinių, taip pat nutarta skirti materialinę paramą vaikus globojančioms šeimoms globojamo vaiko poreikiams tenkinti, sudaryti sąlygas nepasiturintiems asmenims, atsidūrusiems sunkioje materialinėje padėtyje, kai neužtenka asmeninių lėšų, valstybės teikiamos paramos, kreiptis dėl materialinės paramos užtikrinančios minimalius buities, asmens higienos poreikius.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder