Viena iš KUL profesinių sąjungų prašo nušalinti V. Janušonį

Viena iš KUL profesinių sąjungų prašo nušalinti V. Janušonį

Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) sveikatos apsaugos darbuotojų profesinė sąjunga prašo nušalinti KUL vyriausiąjį gydytoją Vincą Janušonį, praneša profsąjungos pirmininkas Dainius Burdulis.

„Klaipėdos universitetinės ligoninės sveikatos apsaugos darbuotojų profesinė sąjunga Klaipėdos savivaldybės tarybos narių, mero, Klaipėdos universitetinės ligoninės stebėtojų tarybos prašo kuo skubiau priimti sprendimą nušalinti nuo pareigų Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovą, vyriausiąjį gydytoją Vincą Janušonį nuo įstaigos vadovo pareigų, COVID-19 epidemijos metu neužtikrinusį visiems darbuotojams saugių darbo sąlygų, o pacientams – kokybiškų ir prieinamų sveikatos priežiūros paslaugų, darbuotojams, pacientams ir tuo pačiu kiekvienam iš mūsų sukėlus pavojų gyvybei ir sveikatai“, – kreipiasi D. Burdulis.

KUL medicinos fiziko pareigas einantis D. Burdulis teigia nuo karantino paskelbimo gavęs vos du FFP2 respiratorius, kurių efektyvumas, pasak profsąjungos pirmininko, – 4-6 valandos.

„Nuo karantino paskelbimo aš asmeniškai gavau du FFP2 respiratorius įstaigoje, kuri galimai yra tapusi židiniu. (...) Mes bijome dėl savęs, dėl savo artimųjų, dėl savo šeimos, bijome dėl to, kad mes patys galimai esame užkrato nešiotojai. Reikia dabar visiems maksimalių apsaugų, nereikia šiuo metu vadovautis tik rekomendacijomis“, – žurnalistams teigė profsąjungos pirmininkas.

D. Budrulio teigimu, KUL profesinei sąjungai priklauso per 300 narių. Bendrai KUL dirba apie 1,5 tūkstančio darbuotojų.

„Manau, kad su mumis solidarizuojasi daug daugiau žmonių, tiesiog kiti neišdrįsta kalbėti, nes tai yra mūsų visų interesas, visų mūsų reikalas, nes, jeigu kris medikai, kas teiks sveikatos priežiūros paslaugas“, – kalbėjo D. Burdulis.

„Mums yra būtinas vadovas, turintis gerų vadybos įgūdžių, kuris galėtų sutelkti tiek fizinius, tiek juridinius asmenis kovoti su virusu ir spręsti susidariusias problemas“, – pridūrė jis.

Ligoninė savo interneto svetainėje nurodo, kad darbuotojams atstovauja šios profesinės sąjungos:

1. Jungtinė profesinių sąjungų atstovybė: Lietuvos gydytojų sąjungos skyrius ligoninėje, 130 narių,pirmininkas gydytojas Vytautas Grykšas;

2. Klaipėdos universitetinės ligoninės slaugos ir jiems prilygintų specialistų profesinė sąjunga, 572 nariai, pirmininkas slaugytoja Vida Šereikienė.

3. Klaipėdos universitetinės ligoninės sveikatos apsaugos darbuotojų profesinė sąjunga, 8 nariai, pirmininkas Dainius Burdulis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder