Vakar nustatyti dar 45 nauji koronaviruso infekcijos atvejai

Vakar nustatyti dar 45 nauji koronaviruso infekcijos atvejai

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) rugsėjo 22 d. 9 val. duomenimis:

  • Patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms: 3859
  • Sergančių žmonių skaičius: 1529
  • Per vakar dieną patvirtintų naujų COVID-19 susirgusių žmonių skaičius: 45
  • Mirusių nuo koronaviruso žmonių skaičius: 87
  • Užsikrėtusieji koronavirusu, mirę dėl kitų priežasčių: 18
  • Pasveikusių žmonių skaičius: 2225
  • Izoliacijoje esančių asmenų skaičius (sergančių, sąlytį turėjusių, iš paveiktų teritorijų atvykusių, kuriems išduoti sprendimai aktualiu 14 dienų laikotarpiu): 15491
  • Nuo birželio 1 d. įvežtinių atvejų: 251

Sąrašas labiausiai koronaviruso paveiktų valstybių skelbiamas ČIA

Šią savaitę, nuo rugsėjo 21 d. iki rugsėjo 27 d. imtinai, Švenčionių, Tauragės, Jurbarko, Raseinių, Trakų, Šiaulių, Radviliškio, Rokiškio, Mažeikių rajonų, taip pat Vilniaus ir Šiaulių miestų gyventojams bus intensyviau atliekami tyrimai dėl koronaviruso (COVID-19). Šiose 11 savivaldybių fiksuojamas didesnis sergamumas negu kitose Lietuvos savivaldybėse.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos rugsėjo 22 d. 9 val. duomenimis:

  • Per vakar dieną ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 5416
  • Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 731912 (iš jų – 198723 iš mobilių punktų).

 Iš 45 naujų koronaviruso atvejų 20 patvirtinta židiniuose, septyni užsikrėtusieji yra medikai, antradienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Keturi nauji atvejai patvirtinti Radviliškio ligoninėje. Susirgimas nustatytas dviem darbuotojams ir dviem pacientams – vienam iš jų koronavirusinė infekcija patvirtinta po mirties. Su šiuo protrūkiu iš viso siejami 67 atvejai.

Du atvejai patvirtinti Šiaulių Greitosios medicinos pagalbos (GMP) stoties darbuotojams. Taip pat koronavirusas nustatytas Respublikinės Šiaulių ligoninės darbuotojui ir vienam pacientui.

Be to, naujas užsikrėtimo atvejis praėjusią parą patvirtintas Šiaulių pramoninių prekių parduotuvės „Senukai“ sandėlio darbuotojui. Čia iš viso užfiksuoti du atvejai.

Vilniaus apskrityje po keturis atvejus buvo patvirtinta „GymPlius“ ir “City Dance“ protrūkiuose. Epidemiologų vertinimu, su „GymPlius“ iš viso jau yra siejama 18 atvejų, o su „City Dance“ – 16 atvejų.

Kauno apskrityje, Raseinių rajone, vienas atvejis nustatytas Raseinių policijos komisariato darbuotojui. Su šiuo protrūkiu jau yra siejami iš viso 32 atvejai. Be to, du atvejai užfiksuoti ir Raseinių savivaldybės administracijos darbuotojams.

Septyni COVID-19 ligos atvejai per vakar parą patvirtinti asmenims, kurie užsikrėtė po kontakto, bet ne židiniuose, be kita ko, šiuo metu nežinomos šešiolikos asmenų užsikrėtimo aplinkybės.

NVSC duomenimis, iš šių sergančiųjų grupių koronavirusas patvirtintas dviem medikams. Infekcine liga užsikrėtė vienas Raseinių ligoninės konsultacinės poliklinikos darbuotojas ir vienas Kauno GMP stoties darbuotojas.

Taip pat trys atvejai iš šių grupių patvirtinti ugdymo įstaigose.

Kaip informavo NVSC, užsikrėtimas nustatytas Kaišiadorių rajono Rumšiškių Antano Baranausko gimnazijos mokytojui, dėl turėto sąlyčio izoliuota apie 140 žmonių.

Raseiniuose lopšelyje-darželyje „Saulutė“ susirgimas patvirtintas darbuotojui. Tai antrasis užsikrėtimo atvejis įstaigoje, tačiau jie tarpusavyje nėra susiję. Čia iš viso izoliuota 13 asmenų.

Taip pat Raseiniuose „Šaltinio“ progimnazijoje koronavirusas nustatytas mokiniui. Dėl turėto sąlyčio su sergančiuoju jis buvo izoliacijoje, kontaktinių asmenų nenustatyta. Iš viso šioje ugdymo įstaigoje patvirtinti trys atvejai – jie tarpusavyje nėra susiję.

Per praėjusią parą registruoti ir du įvežtiniai atvejai: Vilniuje – iš Baltarusijos, Alytuje – iš Airijos.

Lietuvoje iš viso patvirtinti 3859 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 1529 asmenys, 2225 – pasveiko.

    Skaitomiausi portalai

    Rašyti komentarą

    Plain text

    • HTML žymės neleidžiamos.
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
    Sidebar placeholder