Uostamiestyje COVID-19 situacija stabilizuojasi

Uostamiestyje COVID-19 situacija stabilizuojasi

Klaipėdos miesto savivaldybės Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė pristatė koronaviruso situaciją uostamiestyje - jau matoma šviesa tunelio gale.

Pasak R. Perminienės, nuo pandemijos pradžios iš viso koronavirusu susirgo 10 403 klaipėdiečiai, o pasveiko 5629 asmenys. Dėl koronaviruso nuo pandemijos pradžios iš viso mirė 82 klaipėdiečiai.

"Šiuo metu matome sergamumo rodiklių mažėjimą. Situacija jau prieš Kalėdas Klaipėdoje pradėjo po truputėlį, neryškiai stabilizuotis ir po Naujųjų metų, per šias pirmas sausio savaites, tikrai sergamumas stabilizavosi. Ligoninėse yra stabilesnė situacija, šiuo metu nėra didžiulio sergančiųjų piko. Lovų sergantiems COVID-19 užtenka, ir reanimacijoje jau šiek tiek atsilaisvina, nebėra tokios įtampos ir galvojimo, o kas būtų, jei pritrūktų", - pasakojo R. Perminienė.

Vakcinacija vyksta sklandžiai

Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja pasakojo, jog per pirmąją vakcinavimo dalį buvo paskiepyti visi Klaipėdos ligoninių darbuotojai, norintys gauti skiepą, o praėjusį sekmadienį jau prasidėjo vakcinavimas antruoju skiepu. Revakcinacija bus tęsiama atitinkamai tiems darbuotojams, kuriems po pirmojo skiepo jau praėjo 21 d.

"Per pirmąjį vakcinavimo etapą buvo vakcinuota daugiau nei 1000 medikų, dirbančių stacionaruose, 100 darbuotojų, dirbančių Greitosios medicinos pagalbos stotyje. Praėjusią savaitę, antradienį, atkeliavo 870 dozių vakcinos siunta, kur Savivaldybė per savo paskirtas vakcinuojančias įstaigas, tai yra Klaipėdos miesto polikliniką ir Jūrininkų sveikatos priežiūros centrą, vykdo ministerijos nustatytų prioritetinių grupių vakcinaciją", - dėstė R. Perminienė.

Šių dozių užteko, kad būtų paskiepyti ir mobiliuose punktuose, karščiavimo klinikose dirbantys darbuotojai, slaugos ir paliatyvios slaugos paslaugas teikiantys darbuotojai, šiose ligoninėse gulintys pacientai, socialinių globos įstaigų gyventojai ir darbuotojai, socialines paslaugas namuose teikiantys darbuotojai. Taip pat laboratorijų darbuotojai, kurie dirba su COVID-19 tyrimais ir ima mėginius, bei asmenys, vykdantys epidemiologinius tyrimus.

Sausio 12 dieną Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu buvo sudaryta komisija, kuri vykdo vakcinavimo kontrolę. Pasak R. Perminienės, komisija kiekvieną dieną peržiūri įmonių vadovų pateiktus sąrašus ir juos atidžiai patikrinusi tvirtina.

Atsisako skiepytis

Stacionarinėse ligoninėse apie 10 proc. medikų ir darbuotojų vis dėlto atsisako skiepytis, tačiau, R. Perminienės tikinimu, tai nėra dėl to, jog žmonės išsigando ar bijo skiepų.

"Į šitą procentinę dalį įeina žmonės, kurie įvertina gretutines ligas, alergijas ir, pasiskaitę vakcinos gamintojo aprašą, nusprendžia, jog tai netinka jų organizmui dėl lėtinių ligų. Todėl jie atsisako vakcinuotis, kad nebūtų kokių nors didelių šalutinių poveikių. Žmonės atsisako skiepytis dėl alergijų ir gretutinių ligų, o ne dėl to, kad išsigando", - pasakojo Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja.

Pagal Sveikatos apsaugos ministro nustatytą tvarką vakcinavimo procesas vyksta griežtai laikantis prioriteto ir, kol nebaigiamos vakcinuoti vienos prioritetinės grupės, negalima pradėti kitos prioritetinės grupės vakcinavimo. Tad kada prasidės gyventojų vakcinavimas, dar nėra aišku.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder