Šiuo metu serga beveik 2,9 tūkst. medikų

Šiuo metu serga beveik 2,9 tūkst. medikų

Lietuvoje COVID-19 šiuo metu tebeserga beveik 2,9 tūkst. medikų, sako Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovai.

„Gydymo įstaigose, kaip žinome, šiuo metu situacija yra labai rimta ir nuo pandemijos pradžios iš viso fiksuoti 4024 susirgimo atvejai tarp medikų. Šiuo metu dar registruojami kaip sergantys 2887 medikai“, – per spaudos konferenciją pirmadienį sakė NVSC gydytoja epidemiologė Daiva Razmuvienė.

Pasak jos, nuo rugsėjo gydymo įstaigų darbuotojams patvirtinta 3,6 tūkst. COVID-19 atvejų.

„Matydami šiuos skaičius tikrai galime vertinti, kad gydymo įstaigose tikrai yra įtempta padėtis ir reikalingos labai milžiniškos pastangos, kad nepritrūktų pagalbos“, – įspėjo ji.

Pasak kadenciją baigiančio sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos, dėl sudėtingos situacijos gydymo įstaigose svarstyta, kad galbūt vertėtų leisti į darbą grįžti lengva COVID-19 forma sergantiems medikams, tačiau medikų ekspertų grupė pateikė išvadas, jog tai būtų pernelyg sudėtinga, todėl tam nepritarė.

„Mechanizmai, kurie leistų užtikrinti tiek kitų medikų, greta dirbančių, saugumą, tiek pacientų saugumą, juos užtikrinti būtų labai sudėtinga, tai dėl šito atsakymas yra aiškus“, – sakė jis.

Ministro teigimu, dar rengiamos rekomendacijos, ar persirgusiems medikams reikėtų po turėto naujo kontakto su sergančiuoju pakartotinai izoliuotis. Svarstoma, kad jiems galėtų būti atliekami susidariusių antikūnų kiekio tyrimai.

„Medikų ekspertų grupė dabar kaip tik svarsto tokius siūlymus. Vienas iš tokių preliminarių siūlymų yra vertinti būtent antikūnų kiekį, žiūrėti, kiek jų yra susidarę ir pagal tai apsispręsti, reikia ar nereikia izoliuotis“, – kalbėjo A. Veryga.

Vis dėlto jis pabrėžė, kad visos visuomenės taip tirti nepavyktų.

Nuo pandemijos pradžios COVID-19 liga šalyje užsikrėtė 48 tūkst. 226 asmenys, 36 tūkst. 644 – tebeserga, 11 tūkst. 32 – pasveiko.

Nuo koronaviruso Lietuvoje iš viso mirė 392 žmonės, dėl kitų priežasčių – 158 užsikrėtusieji.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder