SBA darbuotojai nupirko ir išdalijo per 1000 maisto krepšelių senoliams

SBA darbuotojai nupirko ir išdalijo per 1000 maisto krepšelių senoliams

SBA grupės įmonių darbuotojai karantino metu ėmėsi skubios pagalbos vyresnio amžiaus žmonėms. Per akciją „Padėkime senoliams“ darbuotojai aukojo lėšas, už kurias nupirkta daugiau nei 1000 vienetų maisto krepšelių. Juos po vyresnio amžiaus žmonių namus kartu su socialiniais darbuotojais išvežiojo daugiau nei 100 savanorių iš grupės įmonių.

„Koronavirusas yra pavojingiausias mūsų senoliams. Kiekvienas išėjimas į parduotuvę jiems gali būti lemtingas. Mūsų savanorių pagalba senoliams pristatėme visaverčio maisto į namus. Ypač jaudina, kad net ir šiuo visiems nelengvu metu, mūsų žmonės aktyviai aukojo lėšas tiems, kurie gyvena gerokai sunkiau. Staigiai susiformavo ir savanorių komandos, kurios maistą supirko ir išvežiojo. Tikimės, senjorai sutaupys vieną ar kelias keliones į parduotuvę ir mažiau rizikuos savo sveikata“,  - sako SBA grupės viceprezidentė Jolanta Grašienė.

Numatoma, kad paramos paketų vertė perkops 30 000 eurų. Pasikonsultavus su dietologais į kiekvieną paketą sudėta visaverčio maisto: lašišos, grikių, sviesto, silkės, citrinų, riešutų, fermentinio sūrio, juodojo šokolado, taip pat supirkti produktai pasigaminti lęšių troškinį. Į krepšelį įdėta arbatų imunitetui stiprinti. Kadangi šie paketai skirti daugiausiai senjorams ar turintiems negalią, rinkinyje yra ir masažui skirta priemonė, kuri gali padėti suaktyvinti kraujotaką, mažinti stresą, malšinti skausmą. Tai ypač svarbu, kai judėjo galimybės apribotos.

Kaune socialiai remtiniems gyventojams paketus išdalino savanoriai iš “Kauno baldų“, SBA koncerno, Klaipėdoje - „Klaipėdos baldų“ ir „SBA baldų kompanijos“. Šilutės rajone paketus vežiojo „Šilutės baldų“ ir „Germanikos“ savanoriai, Utenos rajone – „Utenos trikotažo“ darbuotojai, Visagine – „Visagino linijos“, Raseiniuose – „Šatrijos“ darbuotojai. Juos lydėjo savivaldybių socialiniai darbuotojai.

„Pristatant maistą senoliams visi buvome maksimaliai apsiginklavę apsaugos priemonėmis ir vengėme bet kokio fizinio kontakto. Tačiau nors ir per didelį atstumą palinkėjus sveikatos ir gražių šv. Velykų, susigraudino ir dėkingi senoliai, iki ašarų jaudinomės ir mes“, - sako paketus dalijusi „Šatrijos“ savanorė Gražina Buivydienė.

 

„Parama maistu socialiai remtiniems gyventojams ypatingai svarbi, ypač šiuo sudėtingu metu. Dažniausiai jie gauna kruopų, makaronų, miltų, tad šis maisto paketas paįvairina ir gerokai praturtina jų racioną, kai dėl plintančio koronaviruso imunitetui iškyla didžiausias pavojus“ – sako Šilutės meras Vytautas Laurinaitis.

Prie akcijos „Padėkime senoliams“ svariai prisidėjo „Gintarinė vaistinė“, kuri į kiekvienam senjorui skirtą krepšelį įdėjo po maisto papildų „AMBIO Multivitaminai Senjorams“ pakuotę, kurios turėtų užtekti dviem mėnesiams.

Be šios paramos maistu akcijos, SBA įmonės parėmė įvairias šalies medicinos įstaigas daugkartinėmis veido kaukėmis, kurias pasiuvo grupės įmonė „Utenos trikotažas“. Bendra SBA suteiktos paramos suma socialiai remtiniems asmenims ir medikams jau viršija 60 000 eurų. SBA numato ir toliau tęsti paramos  iniciatyvas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder