Prezidentūra teigiamai vertina karantino pratęsimą

Prezidentūra teigiamai vertina karantino pratęsimą

Prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas Simonas Krėpšta sako, kad karantino režimas veikia, tačiau jis turės būti pratęstas.

„Karantinas, be abejo, veikia, matome, kad augimo pagreitis, pandemijos plėtros pagreitis yra gerokai sulėtėjęs, bet matome taip pat, kad kasdieniai skaičiai vis dar nemažėja. Ši savaitė bus labai svarbi, kuri parodys, ar sugebame perlaužti pandemijos kreivę žemyn ir skaičiai pradės mažėti ar ne. Savaitės pabaigoje matysime tikrąją padėtį, nes nuo karantino įvedimo bus praėję trys savaitės“, – Prezidentūroje teigė S. Krėpšta.

Anot jo, dabartinė situacija rodo, kad karantinas turi būti tęsiamas.

„Taip, matome, kad dvi savaites veikiantis karantinas daro poveikį ir be karantino situacija būtų gerokai blogesnė ir skaičių užsikrėtimų turėtume žymiai daugiau. Taip pat matome, kad trys savaitės bus per trumpas laikas sumažinti kasdienių užsikrėtimų lygį į tokį santykį, kad būtų juos lengva tiek atsekti, tiek ir sumažėtų didelis krūvis gydymo įstaigoms“, – teigė Prezidentūros atstovas.

Vertindamas poreikį pratęsti karantiną, kiek anksčiau l.e.p. sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigė, kad tai siūlys padaryti mažiausiai trims savaitėms.

Vyriausybės nutarimu visoje Lietuvoje iki lapkričio 29 dienos 24.00 val. paskelbtas karantinas.

Lukas Blekaitis (ELTA)

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder