Persirgę koronavirusu galės tris mėnesius nesiizoliuoti

Persirgę koronavirusu galės tris mėnesius nesiizoliuoti

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) atnaujino izoliacijos taisykles ir numatė išimtį žmonėms, kurie jau persirgo koronavirusu (COVID-19). Taip pat suteikiama galimybė trumpinti izoliacijos laiką kai kurių kitų profesijų atstovams.

Jeigu koronavirusu persirgusiam žmogui per tris mėnesius nuo susirgimo bus nustatytas didelės rizikos sąlytis, jam izoliuotis nebereikės.

Ši išimtis nebus taikoma žmonėms, dirbantiems gydymo, palaikomojo gydymo, slaugos, socialinės globos bei laisvės atėmimo įstaigose, taip pat gyvenantiems socialinės globos įstaigose, esantiems laisvės atėmimo įstaigose, bei žmonėms, kuriems yra teikiamos palaikomojo gydymo ir slaugos paslaugos.

Pakeitimai taip pat praplėtė kategoriją asmenų, kuriems po turėto sąlyčio izoliacija gali būti trumpinama, jeigu ne anksčiau kaip 10 izoliavimo dieną bus atliktas laboratorinis tyrimas koronavirusui (COVID-19) ligai nustatyti ir bus gautas neigiamas rezultatas. Į šią kategoriją patenka šalies vadovai ir tam tikrų institucijų darbuotojai bei pareigūnai, energetikos įmonių dispečerinių centrų darbuotojai ir kai kurioms kitoms profesijų grupėms.

Sveikatos apsaugos ministro įsakymas įsigalios lapkričio 30 d.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder