NVSC informuoja apie kovo 3 dienos COVID-19 protrūkius

NVSC informuoja apie kovo 3 dienos COVID-19 protrūkius

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja apie per praėjusią parą Lietuvoje fiksuotus koronavirusinės infekcijos (COVID-19) protrūkius.

Per praėjusią parą izoliuoti 1106 didelės rizikos sąlytį turėję asmenys, iš viso izoliacijoje, įskaitant žmones, kuriems patvirtinta COVID-19 liga, šiuo metu yra 60 586 asmenys.  

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y. epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo, šiuo metu registruota 52. Atkreiptinas dėmesys, kad šie asmenys epidemiologinės diagnostikos metu įvardija įvairias vietas, t. y. parduotuves, degalines, plovyklas, kur lankėsi, tačiau nurodo, jog kontakto laikas trumpas, o kitų asmenų užsikrėtimo atvejai tose vietose nėra registruoti.

Atvejai, fiksuoti protrūkiuose

Per vakar parą atvejai buvo užfiksuoti Šakių vaikų darželyje ,,Klevelis“. Su šiuo protrūkiu yra siejama iš viso 3 atvejai. Iš jų per vakar parą patvirtintas 1 atvejis darbuotojui. 

3 susiję COVID-19 ligos atvejai, iš kurių du pirminiai ir vienas antrinis, nustatyti padangų atliekų surinkimu ir perdirbimu užsiimančioje įmonėje, įsikūrusioje Kaune. 

2 susiję COVID-19 ligos atvejai nustatyti statybų sektoriaus darbais užsiimančioje įmonėje Kaune. 

Naujas protrūkis nustatytas apsaugos įmonėje Klaipėdos padalinyje. Susirgo 2 darbuotojai.

Registruoti 4 nauji COVID-19 ligos atvejai, susiję su protrūkiu Varėnos ligoninėje. Iš viso su šiuo protrūkiu siejama 11 atvejų.

Registruotas 1 naujas atvejis, susijęs su protrūkiu VSAT Kabelių užkardoje. Iš viso COVID-19 liga nustatyta 5 darbuotojams. 

Kupiškyje įsikūrusio vieno iš šalyje veikiančio banko klientų aptarnavimo skyriuje registruoti 2 atvejai. Susirgo 2 darbuotojai. 

Statybos įmonėje Kupiškyje iš viso su protrūkiu siejami 8 atvejai. Susirgo 8 darbuotojai.

Siuvimo įmonėje Biržuose iš viso registruoti 6 atvejai. 4 pirminiai atvejai ir 2 antriniai. 

Protrūkis nustatytas Vilniaus futbolo klube „Žalgiris“. Iš viso nustatyta 12 atvejų. 

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą visoje Lietuvoje, šiuo metu turimais duomenimis, registruota 31.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder