Norvegai patikslina: tiesioginio ryšio tarp vakcinacijos ir senukų mirčių nėra

Norvegai patikslina: tiesioginio ryšio tarp vakcinacijos ir senukų mirčių nėra

Praėjusią savaitę pranešę, kad po skiepų nuo COVID-19 mirė 33 labai sunkiai sergantys senoliai ir vakcina gali būti to priežastis, dabar Norvegijos pareigūnai patikslino informaciją, kad nėra tiesioginio ryšio tarp vakcinacijos ir mirčių, rašo „Bloomberg“.

„Visi šie pacientai labai sunkiai sirgo“, – pirmadienį patikslino Norvegijos sveikatos agentūros medicinos direktorius Steinaras Madsenas bei pridūrė, kad visi mirę buvo vyresni nei 75 metų amžiaus.

„Aišku, kad COVID-19 yra daug pavojingesnis daugeliui pacientų nei vakcinos. Mes nesame dėl to sunerimę“, – pridūrė jis.

Tačiau Norvegijos ekspertas taip pat neatmetė, kad šalutinis skiepų poveikis teoriškai galėtų pabloginti ir taip sunkią pacientų sveikatos būklę.

Nuo šiol medikai spręs, ar skirti skiepus seniems ir jau sergantiems asmenims.

Norvegijos pareigūnai taip pat pridūrė, kad vidutiniškai 45 žmonės kiekvieną dieną miršta šalies slaugos namuose. Pasak S. Madseno, praneštos įtartinos 33 mirtys sudaro tik 0,001 atvejo iš visų paskiepytų slaugos namuose.

Kaip penktadienį Alfa.lt rašė, Norvegijos atstovai informavo, kad keliasdešimt žmonių mirė po to, kai buvo paskiepyti pirmąja vakcinos doze. Pasak „Bloomberg“, atlikus 13 iš jų skrodimą, nustatyta, kad šalutinis skiepų poveikis galėjo prisidėti prie mirtinos sunkiai sergančių senolių organizmo reakcijos.

„Labai sunkiai sergantiems net palyginti švelnūs vakcinos šalutiniai poveikiai gali sukelti sunkių pasekmių, – cituotas Norvegijos visuomenės sveikatos institutas. – Tiems, kuriems bet kokiu atveju liko gyventi nedaug, vakcinos nauda gali būti ribinė arba jokia.“

Tačiau pareigūnai ir tuomet pažymėjo, kad šios rekomendacijos nereiškia, kad jauni, sveikesni žmonės turėtų vengti skiepų nuo COVID-19.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder