„Maximos“ darbuotojai Palangoje nustatytas koronavirusas

„Maximos“ darbuotojai Palangoje nustatytas koronavirusas

Penktadienį, spalio 30 dieną, nustatyti 3 nauji „Maximos“ darbuotojų susirgimų COVID-19 infekcija atvejai. Koronavirusu užsikrėtė darbuotojos Vilniuje, Šiauliuose ir Palangoje. Prekybos tinklo „Maxima“ atstovai nurodo, kad šiuo metu neturi žinių, kad daugiau tose pačiose „Maxima“ parduotuvėse ir jų padaliniuose dirbantys kolegos jaustų COVID-19 infekcijai būdingus simptomus. Parduotuvėse, kur dirbo koronavirusu užsikrėtę darbuotojai, yra atlikta pilna dezinfekcija.

„Pastarosiomis savaitėmis visoje šalyje vis didėjantys COVID-19 infekcijos susirgimų atvejai fiksuojami ir tarp mūsų darbuotojų. Vakar koronavirusas nustatytas dar trims „Maximos“ darbuotojoms. Jos gydosi namuose. Darbuotojai, kurie turėjo galimai artimą kontaktą su COVID-19 apsirgusiomis kolegėmis, saviizoliavosi. Parduotuvių ir kitų padalinių patalpos, kuriose dirbo koronavirusu užsikrėtusios darbuotojos, yra papildomai išvalytos ir atlikta pilna vidaus dezinfekcija. Konsultuojamės su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru ir imamės visų rekomenduojamų prevencinių veiksmų, kurie padėtų išvengti COVID-19 susirgimų plitimo“, – sako prekybos tinklo „Maxima“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Maisto gamybos cecho, esančio Vilniuje, darbuotoja, kuriai yra diagnozuota COVID-19 liga, paskutinįsyk darbo vietoje lankėsi spalio 26 dieną ir buvo saviizoliacijoje, nes turėjo artimą kontaktą su apsirgusia kolege. Jai COVID-19 testas atliktas spalio 28 dieną. Šiame padalinyje dar keturi darbuotojai yra saviizoliacijoje.

Koronavirusu užsikrėtusi „Maxima XX“ parduotuvės, esančios Šiauliuose, Tilžės g. 225, darbuotoja savo darbo vietoje paskutinįsyk lankėsi daugiau nei prieš savaitę, spalio 21 dieną. Jai COVID-19 testas atliktas spalio 29 dieną. Kolegė, kuri galimai kontaktavo su užsikrėtusiąja COVID-19, saviizoliavosi.

Palangos „Maxima XX“ parduotuvės, Klaipėdos pl. 42, darbuotoja, kuri susirgo COVID-19, paskutinįsyk darbo vietoje buvo priеš daugiau nei savaitę, spalio 21 dieną. Jai COVID-19 testas atliktas spalio 28 dieną. Kolegė, kuri galimai kontaktavo su užsikrėtusiąja COVID-19, saviizoliavosi.

„Maxima“ parduotuvės ir kitos patalpos, kuriose dirbo COVID-19 susirgęs darbuotojai, yra pilna dezinfekuotos. „Šiuo metu laikomės itin sugriežtintų higienos reikalavimų: reguliariai dezinfekuojami pirkinių vežimėliai ir krepšeliai bei kiti įvairūs paviršiai, parduotuvių vėdinimui yra padidinta šviežio oro cirkuliacija. Darbuotojai yra supažindinti su papildomomis rekomendacijos vengti tiesioginių tarpusavio kontaktų ir laikytis saugaus atstumo. Taip pat skatiname savo darbuotojus tirtis dėl COVID-19 nustatymo profilaktikos tikslais visose savivaldybėse, kurios tik organizuoja tokius tyrimus“, – pažymi E. Dapkienė.

Prekybos tinklas „Maxima“ savo esamus ir būsimus darbuotojus yra apdraudęs specialiu draudimu nuo koronaviruso. Darbuotojai yra aprūpinti būtinomis apsaugos priemonėmis – medicininėmis kaukėmis ar apsaugos skydeliais, pirštinėmis, dezinfekciniais rankų skysčiais. Kasdien „Maxima“ darbuotojams yra matuojama temperatūra. Jeigu darbuotojai jaučiasi prastai, turi peršalimo ar gripo simptomų, tuomet jų prašoma likti namuose.

Šiuo metu visoje Lietuvoje yra ribojamas į parduotuves patenkančių pirkėjų srautas. Pirkėjų prašoma parduotuvėse laikytis saugaus – 2 metrų – atstumo, nepamiršti dėvėti apsaugines veido kaukes, dezinfekuoti rankas ir naudotis nemokamomis vienkartinėmis pirštinėmis, kurias galima rasti prie įėjimo. Visose „Maxima“ parduotuvėse atėjusiems apsipirkti yra galimybė nemokamai gauti apsauginę veido kaukę. Nemokamai apsauginės veido kaukės bus dalinamos iki lapkričio 11 dienos.

Iš viso nuo koronaviruso pandemijos pradžios susirgimai COVID-19 infekcija yra diagnozuoti 62 „Maximos“ darbuotojams, iš kurių 24 darbuotojai yra pilnai pasveikę ir sugrįžę į darbus. Iki šiol dėl COVID-19 yra ištirti 956 prekybos tinklo „Maxima“ darbuotojai. Šiuo metu 76 darbuotojų testo atsakymų dar laukiama.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder