KUL sėkmingai baigtas pirmasis vakcinacijos etapas

KUL sėkmingai baigtas pirmasis vakcinacijos etapas

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL), organizuojančioje sveikatos priežiūros paslaugų dėl COVID-19 ligos teikimą ir paslaugų organizavimą Klaipėdos ir Tauragės apskrityse, sėkmingai baigtas pirmasis koronaviruso vakcinacijos etapas. Paskiepyti visi, išreiškę norą kovidinių ligoninių darbuotojai, garbaus amžiaus sunkiausiomis ligomis sergantys pacientai, regiono greitosios medicinos pagalbos darbuotojai (GPM). 

COVID-19 vakcinacija Klaipėdos universitetinėje ligoninėje prasidėjo praėjusių metų gruodžio 27 d. Vakcinavimo procesas organizuotas pagal Sveikatos apsaugos ministro įsakymą, kuriame išskirtos prioritetinės grupės ir numatytas jų skiepijimo eiliškumas. 

Pirmiausiai buvo skiepijami priešakinėse linijose ir padidintos rizikos padaliniuose dirbantys sveikatos priežiūros specialistai. Vakcina prioritetine tvarka buvo skiriama rizikingiausiuose padaliniuose, skyriuose dirbantiems medikams, tiesiogiai kontaktuojantiems su COVID-19 sergančiais žmonėmis bei pagal tikimybę daugiausia rizikos užsikrėsti COVID-19 liga turintiems darbuotojams.

Pirmieji pasiskiepiję KUL medikai vakciną įvardijo stebuklu ir priemone, padėsiančia suvaldyti grėsmingą pandemiją. „Džiaugiuosi, kad mes, dirbantys tiesiogiai su sergančiais koronavirusu pacientais, turėjome galimybę pasiskiepyti pirmieji. Skiepai, pagrįsti mokslu – viltis grįžti į įprastą darbo ritmą ir gyvenimą. Tai lyg žiburys itin įtemptais pastaraisiais mėnesiais. Bijoti reikia ne skiepo, bijoti reikia ligos“, – mintimis pradėjus vakcinaciją dalijosi Infekcinių ligų korpuse dirbanti slaugytoja.

Sausio 5 d. KUL pasiekė antroji vakcinos siunta. Pagal Sveikatos apsaugos ministerijos parengtą vakcinacijos prioritetų sąrašą, galimybę pasiskiepyti turėjo visi kovidinių ligoninių darbuotojai: nuo sanitarės ar buhalterės iki skyriaus vadovo.

Atsisakiusiųjų skiepytis skaičius siekia iki 10 proc. Pastebima, kad kai kurie ligoninės darbuotojai, anksčiau atsisakę skiepytis, pakeitė savo nuomonę ir nusprendė vakcinuotis. 

Taip pat paskiepyti ir  KUL Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriaus pacientai. „Taip greit sulauktas skiepas – didelė šventė. Jaučiuosi daug saugiau, o nuotaika – puiki. Sergu lėtinėmis ligomis. Koronavirusas mano atveju gali būti labai grėsmingas ir pabloginti sveikatos būklę. Nebuvo net minties atsisakyti skiepytis. Norėčiau padrąsinti ir kitus senjorus ir visą visuomenę skiepytis. Priimkime sprendimą vardan savo pačių gerovės“,  – su šypsena veide kalbėjo Palaikomsios gydymo ir slaugos skyriaus pacientas.

„Pirmasis vakcinacijos etapas tiek Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, tiek regione praėjo sėkmingai. Suburta vakcinaciją organizuojanti ir koordinuojanti komanda: medicinos personalas, vykdęs skiepijimą ir kiti darbuotojai dirbo atsakingai, sutelktai ir profesionaliai“, – reziumavo Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas prof. Vinsas Janušonis.

Klaipėdos universitetinė ligoninė organizuoja sveikatos priežiūros paslaugų dėl COVID-19 ligos teikimą ir paslaugų organizavimą Klaipėdos ir Tauragės apskrityse. Nuolat bendraujama su šiame regione veikiančiomis pagrindinėmis stacionarines asmens sveikatos priežiūros paslaugas teikiančiomis įstaigomis. 

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje pirmojo vakcinacijos etapo metu nuo gruodžio 27 d. iki sausio 13 d. paskiepyta virš 1000 darbuotojų, iš jų virš 600 medikų, taip pat 24 ligoninėje gydomi pacientai. Klaipėdoje paskiepyta 80 GMP darbuotojų.

Klaipėdos regione iš viso paskiepyti 3526 kovidinių ligoninių (Klaipėdos universitetinė,  Klaipėdos respublikinė, Klaipėdos jūrininkų, Klaipėdos vaikų, taip pat Palangos reabilitacijos, Kretingos, Gargždų, Šilutės, Šilalės, Tauragės ligoninės) darbuotojai, iš jų – daugiau nei 2000 medikų. Taip pat paskiepyti 147 pacientai ir 191 GMP darbuotojas.

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje antrąjį vakcinavimo etapą planuojama pradėti sekmadienį (sausio 17 d.) Tuomet bus skiriama antroji vakcinos dozė paskiepytiems  medikams gruodžio 27-30 dienomis. Primenama, kad antroji vakcinos dozė galima praėjus 21 dienai po pirmosios.

Pasak Klaipėdos miesto mero Vytauto Grubliausko, prasidėjo naujas vakcinacijos nuo COVID-19 etapas. „Iki šiol vakcinaciją regione gana sėkmingai organizavo Klaipėdos universitetinė ligoninė. Nuo sausio 10 d. vakcinacijos proceso kontrolė pavesta savivaldybėms, suburta komisija, tikrinsianti, ar įstaigų teikiami dokumentai dėl vakcinacijos atitinka Sveikatos apsaugos ministerijos numatytus prioritetus.

Vakcinavimo procesas kontroliuojamas, viskas vyksta sklandžiai, tikiuosi tai vyks ir ateityje.“, – pabrėžė meras V. Grubliauskas. 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder