Karantino laikomasi ir Nakvynės namuose

Karantino laikomasi ir Nakvynės namuose

Pastarąjį mėnesį karantino sąlygų laikosi ir nuolatinės gyvenamosios vietos neturintys asmenys, prieglobsčio prašantys Klaipėdos nakvynės namuose. Darbuotojai džiaugiasi, kad svečiai geranoriškai laikosi taisyklių, tad vietos gyventojams netgi nuperka ir būtinų maisto produktų.

Pasak Klaipėdos miesto nakvynės namų direktorės Almos Kontrimaitės, vos tik šalyje įvedus karantiną (kovo 16 d.), apie tai Nakvynės namų gyventojai buvo įspėti. Dubysos g. esančiuose Nakvynės namuose glaudžiasi apie 40, Šilutės plente - apie 50 asmenų.

Ir nors karantino metu Nakvynės namuose išbuvo ne visi, A. Kontrimaitės teigimu, didžioji dalis geranoriškai karantinuojasi ir netgi patys prižiūri tvarką.

"Mes taip pat taikome karantino sąlygas. Jau kovo 16 dienos ryte informavome žmones apie karantiną, kad gali ir turi pasilikti. Kitaip neteiksime paslaugų, jeigu dienos bus leidžiamos kitur. Didžioji dalis išliko karantino sąlygose. Pirma savaitė buvo adaptacinė, reikėjo daugiau bendrauti. Dabar kai kurie karantinu netgi džiaugiasi", - sakė A. Kontrimaitė.

Karantino sąlygomis likę asmenys neliko nuskriausti - Nakvynės namai su "Maisto banku" suderino maisto organizavimo klausimą, tad darbo dienomis apie pietus atvežama šilto maisto, duonos. Ir nors savaitgalį maistas į Nakvynės namus nevežamas, bent jau Dubysos gatvėje esančiuose Nakvynės namuose gyventojai turi galimybę patys pasigaminti sau norimo maisto įrengtoje virtuvėje.

A. Kontrimaitės teigimu, norintieji trumpam išeiti iš teritorijos gauna daugkartines veido apsaugos kaukes. Ir jeigu vietos gyventojai išeiti iš karantino zonos nori tik dėl siekio įsigyti maisto produktų, kartais darbuotojai patys pasisiūlo suteikti tokią paslaugą.

"Jei kažkam reikia kiaušinių, kruopų ar kitų būtinų produktų, darbuotojai pasidaro sąrašą ir patys nuperka. Tad svečiams net nėra būtinybės išeiti iš teritorijos. Situaciją palengvina tai, kad gyventojai laikosi vidaus taisyklių, nevartoja alkoholio. Darbuotojams dirbti kur kas paprasčiau", - "Vakarų ekspresui" sakė A. Kontrimaitė.

Ji patikino, kad Nakvynės namams būtinų higienos priemonių netrūksta. Tam papildomų lėšų skyrė ir Savivaldybė.

"Naudojame reikiamas priemones. Jų pakankamai. Pakanka ir dezinfekcinio skysčio, ir priemonių patalpoms valyti. Priemonės naudojamos nustatytu periodiškumu. Bet ir patys gyventojai tvarkosi, laikosi asmeninės higienos. Jie ir vieni kitus prižiūri", - tikino A. Kontrimaitė.

Pasak jos, karantino metu vietų poreikio naujiems gyventojams neatsirado, tad taip ir prižiūrėti tvarką paprasčiau.

"Darbuotojų skaičius sumažėjo, bet mūsų gyventojai yra savarankiški - patys valgo, patys į tualetą nueina. Kai kurie darbuotojai dirba iš namų, kiti laikydamiesi apsaugos priemonių dirba vietoje po vieną", - sakė A. Kontrimaitė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder