Gamintojas laikinai mažina „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcinos pristatomą kiekį

Gamintojas laikinai mažina „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcinos pristatomą kiekį

„Pfizer“ laikinai sumažino COVID-19 vakcinos tiekimą, nes peržiūri savo technologinius procesus, sako sveikatos apsaugos viceministrė.

„Vakar vėlai vakare gavome „Pfizer“ atstovybės informaciją, kad artimiausi keturi tiekimai visai Europos Sąjungai bus sumažinti perpus. (...) Mums nurodytos atstovybės priežastys – technologinė procesų peržiūra, kad vėliau būtų galima paspartinti gamybą, susijusią su papildomų gamyklų statymu ir papildomų Europos Komisijos 3 mln. dozių užsakymu, kuris padarytas prieš savaitę“, – penktadienį per Seimo Sveikatos reikalų komiteto posėdį sakė Živilė Simonaitytė.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, „Pfizer“ pranešė, kad artimiausias keturias savaites Lietuvai bus pristatyta ne 108 tūkst. 810 vakcinos dozių, o 54 tūkst. 405.

Šiuo metu specialistai skaičiuoja reikiamus vakcinos kiekius antrai dozei tų asmenų, kurie jau yra paskiepyti.

„Užtikrinsime, kad skiepų užtektų paskiepyti asmenis antra vakcinos doze“, – BNS teigė ministerija.

Skiepijimo prioritetų eilė keičiama nebus, o vakcinacija toliau vyks taip pat kaip numatyta, tik truks ilgiau nei buvo planuota.

Ministerijos teigimu, „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcinos atstovas tikina, kad vėliau pristatomų vakcinų dozių kiekiai didės. Apie tikslų pristatomų vakcinų kiekį gamintojas informaciją žada pateikti artimiausiu metu.

Bendras Lietuvos užsakytų „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcinų kiekis yra 3,1 mln. ir dėl šio laikino tiekimo sumažinimo nekis.

Statistikos departamento duomenimis, Lietuvoje pirmąja vakcinos doze paskiepyti 38 tūkst. žmonių. Skiepijimas antrąja doze kol kas nėra pradėtas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder