Dviem savaitėms draudžiami renginiai ir susibūrimai

Dviem savaitėms draudžiami renginiai ir susibūrimai

Trečiadienį Vyriausybė apsisprendė dėl epidemiologinės padėties šalyje įvesti papildomus ribojimus. Šį kartą nuspręsta 2 savaitėms uždrausti visus renginius ir susibūrimus. Naujoji tvarka įsigaliotų penktadienį.

Vidaus reikalų ministerijos (VRM) parengtame Ekstremalios situacijos paskelbimo pakeitimo nutarimo projekte aiškinama, jog Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro parengtame dokumente nurodoma, jog „renginių ribojimas vidaus ir išorės erdvėje yra priemonė mažinti riziką infekcijos plitimui didelėse žmonių grupėse, rekomenduojamas, kai infekcija plinta visuomenėje, nepriklausomai nuo sergamumo lygio“.

Išimtys

Anot nutarimo projekto, išimtys būtų taikomos tik šiems renginiams ir susibūrimams: ir toliau vykti galėtų laidotuvės, sporto renginiai be žiūrovų, kultūros renginiai uždarose erdvėse, kai dalyvių skaičius ribojamas iki 200 žmonių, laikomasi atstumų, dėvimos kaukės, dalyviai tikrinami, registruojami ir leidžiamos tik sėdimos vietos ir kultūros renginius atvirose erdvėse, kai dalyvių skaičius ribojamas iki 400 žmonių, laikomasi atstumų, dėvimos kaukės, dalyviai tikrinami, registruojami ir leidžiamos tik sėdimos vietos.

Aiškinama, kad sporto renginiai dalyvaujant žiūrovams, atsižvelgiant į šių renginių specifiką (emocijos ir kt.), manytina galėtų neigiamai paveikti epidemiologinę situaciją.

„Laikinas (2 savaičių) sporto renginių organizavimas be žiūrovų, manome yra proporcinga priemonė, atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją“, – rašoma dokumente.

Ribojimai paliestų ir masines asmenines šventes. Jie baigtų galioti lapkričio 13 dieną.

Prašo kontaktinio ugdymo

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pasiūlymu siūloma numatyti galimybę specialiosiose įstaigose ir bendrojo ugdymo mokyklų specialiosiose klasėse ugdomų vaikų ugdymo procesą tęsti nenuotoliniu būdu.

„Negalias turintys vaikai negeba savarankiškai ugdytis, jiems yra reikalinga pastovi suaugusiojo pagalba, nuolatinis buvimas šalia. Dažnu atveju šių vaikų kasdienė rutina apsiriboja tik ugdymu ir užimtumu, todėl to atsisakymas įneša didelių išūkių ir nepastovumo į šių žmonių gyvenimą, o aiškios ir pastovios rutinos turėjimas jiems yra be galo svarbus.

Šeimos nariams neretai trūksta žinių, kompetencijų ir galimybių prižiūrint vaiką su negalia, nes tėvai nėra socialinės, švietimo ar sveikatos pagalbos specialistai. Todėl nuotolinis šių vaikų ugdymas nėra tinkama priemonė“, – aiškiname Vidaus reikalų ministerijos parengtame dokumente.


Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder