A. Veryga: KUL nustatyta daug pažeidimų

A. Veryga: KUL nustatyta daug pažeidimų

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje nustatyta daug infekcijų kontrolės pažeidimų, teigia sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga. 

„Vizitas penktadienį ir šeštadienį parodė, kad vis dėlto daugelis nuogąstavimų pasitvirtino (...) Ekspertų vertinimu, buvo tikrai labai daug rizikos tiek personalui, tiek pacientams užsikrėsti, buvo daug kryžminės taršos, tinkamai neorganizuota infekcijų kontrolė“, – pirmadienį per spaudos konferenciją Vilniuje sakė A. Veryga. 

Penktadienį Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pranešė, kad stabdoma Klaipėdos universitetinės ligoninės veikla, paliekant sveikatos paslaugų teikimą tik Akušerijos ir ginekologijos, Onkologijos bei Infekcinių skyriuose. Toks sprendimas priimtas po medikų pranešimų apie galimus pažeidimus gydymo įstaigoje ir po susitikimo su medikų profesinėmis sąjungomis. 

Taip pat pranešta, kad į ligoninę patikrinimui vyksta komisija iš SAM, Higienos instituto, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento atstovų. 

Pasak A. Verygos, svarstoma patikrinimo komisiją siųsti ir į kitas įstaigas, dėl kurių gaunama pranešimų apie galimus infekcijų kontrolės pažeidimus. 

„Jei neklystu, Naujosios Vilnios karščiavimo klinikos atsiųstos nuotraukos taip pat kelia tam tikrų negerų ženklų. Matyt, kad turėsime svarstyti galimybę ir į tokias vietas nusiųsti mūsų epidemiologus, kad įvertinti ar infekcijų kontrolė atitinka tą, kuri yra keliama šitokiai situacijai ir ar nėra taip, kad tokiose vietose, kur pacientai turėtų saugiai gauti paslaugas, o medikai saugiai dirbti, į infekcijų kontrolę yra žiūrima atsainiai“, – teigė A. Veryga.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder