1668 nauji atvejai, mirė 10 moterų ir 16 vyrų

1668 nauji atvejai, mirė 10 moterų ir 16 vyrų

Lietuvoje praėjusią parą, šeštadienį, ištyrus 5223 ėminius, koronaviruso infekcija nustatyta 1668 asmenims, mirė 26 žmonės – 10 moterų ir 16 vyrų, pranešė Statistikos departamentas.

Sekmadienio ryto Statistikos departamento pateiktais duomenimis, praėjusią parą pasveiko 384 žmonės. Nuo pandemijos pradžios COVID-19 šalyje užsikrėtė 130 598 asmenys, koronaviruso infekcijos sukelta liga serga 66 971 žmogus, pasveiko – 61 751.

Nuo koronaviruso pandemijos pradžios Lietuvoje iš viso mirė 1254 žmonės, 622 užsikrėtusieji mirė dėl kitų priežasčių.

Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 1 582 050.

Vyriausybė pratęsė karantiną iki sausio 31 d. ir sugriežtino jo priemones: draudžiama judėti gyvenamosios vietos savivaldybės teritorijoje ar už jos ribų dėl nebūtinų priežasčių, uždaromos ne maisto prekių parduotuvės, draudžiama teikti kontaktinio pobūdžio paslaugas, draudžiami vieši renginiai ir susibūrimai.

Nuo gruodžio 15 d. iki sausio 3-iosios ribojamas asmenų išvykimas už savo gyvenamosios vietos savivaldybės teritorijos ribų, išskyrus atvejus, kai vykstama dėl artimųjų giminaičių mirties, į darbą, kai jo vieta yra kitoje savivaldybėje, ar dėl būtinosios medicininės pagalbos.

Praėjusio sekmadienio vakarą nuotoliniame posėdyje Vyriausybė nutarė drausti keleivinius skrydžius iš Jungtinės Karalystės (JK) į Lietuvą nuo gruodžio 21 iki 31 d. Sprendimas priimtas dėl JK plintančios naujos koronaviruso atmainos.

Atvejai, fiksuoti protrūkiuose

Vakarykštę parą registruoti infekcijos atvejai, siejami su protrūkiais Anykščių rajone veikiančiuose Aknystos socialinės globos namuose, Vilkaviškio rajone įsikūrusiuose Didvyžių globos namuose.

Be to, registruoti koronavirusinės infekcijos atvejai, susiję su protrūkiais Utenos mėsos perdirbimo įmonėje, baldų gamybos įmonėje Kupiškyje, metalo dirbtuvėse Kupiškyje, baldų gamybos ir prekybos įmonėse Tauragėje, energetikos srityje Tauragėje dirbančioje įmonėje, Klaipėdos rajone įsikūrusioje minkštų baldų gamybos įmonėje.

Taip pat registruoti infekcijos atvejai, siejami su protrūkiais Mažeikių statybos įmonėje, siuvimo įmonėje Ukmergėje, Ukmergės rajono vartotojų kooperatyve, maisto pramonės įmonėje Ukmergėje, taip pat Ukmergės rajone veikiančioje durų gamybos įmonėje, biuro baldų gamybos įmonėje Vilniuje, farmacijos įmonėje Kaune, taip pat Kaune veikiančiose maisto pramonės, logistikos, transporto įmonėse.

Antrąją Kalėdų dieną taip pat registruoti infekcijos atvejai, susiję su protrūkiais Kėdainiuose, Jonavoje veikiančiose pramonės įmonėse, Vilniuje įsikūrusiose statybos, medicinos pramonės įmonėse, Ukmergės autobusų parke.

Be to, toliau tęsiasi protrūkis Marijampolės pataisos namuose. Iš viso infekcija šiuo metu patvirtinta 125 nuteistiesiems ir 47 darbuotojams.

Taip pat vakar registruoti infekcijos atvejai, susiję su protrūkiais Rokiškio ligoninėje, Joniškio ligoninėje, Tauragės ligoninėje, Mažeikių ligoninėje, VUL Santaros klinikose, LSMU Kauno ligoninėje, Kauno klinikose, Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje.

Registruoti ir COVID-19 atvejai, epidemiologų vertinimu, susiję su protrūkiais Vilniaus lopšelyje-darželyje „Žilvitis", Vilniaus lopšelyje-darželyje „Gilužis", Kelmės specialiojoje mokykloje, Ukmergės lopšelyje-darželyje „Žiogelis", Vilniaus vaikų darželyje „Išdykęs vėjas", Kauno Montessori darželyje, Kauno lopšelyje-darželyje „Radastėlė".

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą visoje Lietuvoje, šiuo metu turimais duomenimis, registruota 101. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder