"Vilties bėgimui" - auganti pamaina

"Vilties bėgimui" - auganti pamaina

"Tokio maratono nėra nei Niujorke, nei Londone, nei Tokijuje",- sakė brolis pranciškonas Benediktas trečiadienį susirinkusiems pietinės Klaipėdos 14 darželių auklėtiniams, M. Mažvydo progimnazijos pradinių klasių moksleiviukams, jų auklėtojoms.

"Džiaugiuosi, kad mokyklų pedagogai, darželių auklėtojos suburia ugdytinius bėgti kol kas ne maratonus, tris ar šešis killometrus, o distancijas, atitinkančias vaikučių jėgas",- tęsė jis.

Mažieji bėgikai prie M. Mažvydo progimnazijos rinkosi su savo vėliavomis, pasipuošę darželio pavadinimus, pvz., "Berželis", "Klevelis", "Liepa" ar "Pakalnutė", atitinkančiomis spalvotomis liemenėmis ir atributika. Prieš bėgimą - visuotinė šokio mankšta, kurios net "Svetliačioko" licėjaus auklėtiniai nenorėjo baigti. Ir - į trasą. "Mažajam bėgimui" pietinės Klaipėdos pradinukai ir darželinukai rinkosi antrą kartą. Mokytojos ir auklėtojos, ruošusios savo ugdytinius dar labai neilgoms, bet patrauklioms "trasoms" šypsojosi: "Auga "Vilties bėgimo" Klaipėdos gatvėmis pamaina."

Iš tiesų, "Vilties bėgimas" išaugino "Vilties miestą", kuris plečiasi ir bėgikų aukomis. Jos labai reikalingos "Vilties miestui" ne tik toliau statyti, bet ir išlaikyti. Mažieji bėgikai dabar gauna pamokėles, kurios bus reikalingos ateityje. Mažųjų bėgikų "maratonas" buvo saugus, nes taką, kuriuo galėjo "iššokti" koks automobilis, buvo užstatytas policijos ekipažo automobiliu.

Didysis, dešimtasis, jubiliejinis "Vilties bėgimas" - gegužės 21 d., kai keičiasi trasų maršrutai, o ir bus bėgamas tikras maratonas ir pusmaratonis iš Palangos, kelia kai kuriuos bėgikų saugumo klausimus. Bėgti maratono į Klaipėdą atvažiuoja kelios dešimtys bėgikų iš Anglijos, Italijos ir Prancūzijos. Tai žmonės, siekiantys ne rezultatų, o prabėgtų maratonų "geografijos" plėtros. Rūpi ne tik svečių, bet ir mūsų, vietinių, bėgimo saugumas. Pirmosios medicininės pagalbos teikimo komandas "maitinimo taškuose", kur bus dalijamas vanduo bėgikams, telkia maltiečiai, o štai bėgikais trasose yra labai susirūpinę policininkai - uždaryti eismą visai, ar atitverti vieną juostą bėgikams, dar neapsispręsta.

Galvos skausmo turi ir "Klaipėdos keleivinis transportas",- kad nenukentėtų ir klaipėdiečių, besinaudojančių autobusais, interesai. Kaip išvengti kokio automobilio, "iššokančio" iš kokio kiemo Klaipėdos centre, kur vingiuos 3, 6, 10 kam bėgikų trasos? Tai turėtų užtikrinti "Vilties bėgimo" savanoriai, policijos pasitelkti kariūnai. Dėl bėgimo saugumo neturėtume "susimauti", nes kitais metais "Vilties bėgimas jau iš tiesų bus tarptautinis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder