"Vilties bėgimas 2014": iki starto liko 3 dienos

"Vilties bėgimas 2014": iki starto liko 3 dienos

Šiųmetinis - jau septintasis - "Vilties bėgimas", vyksiantis gegužės 18-ąją, kaip ir ankstesnieji, turės ir kultūrinę programą.

Bėgimo išvakarėse, šeštadienį, 18 val., Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčioje žinomi Lietuvoje ir toli už jos ribų džiazo žmonės - Indrė Dirgėlaitė (vokalas, kompozicijos), Liutauras Janušaitis (klavišiniai, saksofonas, elektronikos efektai), Mindaugas Vadoklis (trimitas), Armanas Isojanas (kontrabosas) bei Arkadijus Gotesmanas (mušamieji) - talkins šlovinant Kūrėją.

Sekmadienį, prieš startą, Atgimimo aikštėje ir bėgikus, ir susirinkusius jų išlydėti į 3 km distanciją linksmins pantomimos teatro "A" aktoriai, vadovaujami daugeliui klaipėdiečių puikiai pažįstamo mimo Alekso Mažono.

14 val. iš mimų estafetę perims Klaipėdos jaunimo teatras, kuris publikai pristatys premjerinį spektaklį "Kopėčios" (režisierius Valentinas Masalskis). Po to nuotaikingai gros Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų orkestras, vadovaujamas kapelmeisterio Pranciškaus Memėno.

Starto vietose prie BIG, "Akropolio" ir "Studlendo" prekybos centrų šiemet koncertų nebus. Bėgikams ir juos išlydintiems radiofikuotų aikštelių šeimininkai - "Vilties bėgimo" savanoriai - teiks reikalingą informaciją, iš bėgikų ir juos išlydinčiųjų ims interviu, skambės specialiai šiam bėgimui sukurta Lino Švirino daina "Vilties keliu".

Vasaros estradoje, iki pasirodant pirmiesiems finišuojantiems, jau turėtų būti suvažiavęs senovinių automobilių asociacijos "Seni kibirai" karavanas, nuo BIG prekybos centro atvežęs neįgaliuosius, onkologinius ligonius bei juos lydinčius artimuosius ir išsirikiavęs pasitikti bėgikų.

Gospelo atlikėjų komanda "Hark", vadovaujama Kristinos Žaldokaitės, vasaros estradoje koncertuoti pradės 14.30 val.

Brolių pranciškonų prašymai

"Vilties bėgimo" dalyviai prašomi pasimokyti šių metų dainos "Vilties keliu", kurią galite rasti tinklalapyje viltiesbegimas.lt, teksto - kad vasaros estradoje kartu su gospelo atlikėjais ji nuskambėtų galingai.

Šiemet dviratininkų prašoma "Vilties bėgimo" dieną atidėti gegužės 24-ajai, kartu su "Vilties baidarių" švente Lapiuose - vardan pačių dviratininkų ir bėgikų saugumo.

Taip pat miestelėnai prašomi rinktis bėgikus palaikyti ne tik laukiant jų finišo vietoje - Vasaros estradoje, bet skatinti prabėgančiuosius Lietuvininkų aikštėje, kai įveikiantiems 10 km liks pati sunkiausia atkarpa.

INFORMACIJA Starto laikas

10 km (BIG) - 14 val.
5,6 km ("Akropolis") - 14.25 val
2,9 km (Atgimimo aikštė) - 15 val.
600 m ("Studlendas") - 13.35 val.

Aukos

Kaip ir ankstesniais metais, už bėgiko numerį galite paaukoti 5 Lt, už marškinėlius - 10 Lt, už "Vilties plytą" - 5 Lt, "Vilties atviruką" - 5 Lt.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder