Nuo "Vilties bėgimo" - iki "Vilties miesto"

Nuo "Vilties bėgimo" - iki "Vilties miesto"

Nors pasiruošimas kitam "Vilties bėgimui" kasmet prasideda vos jam pasibaigus, jis suintensyvėja vasarį, kai broliams pranciškonams į pagalbą kimba ir organizacinio komiteto nariai. Taigi, vakar vėl rinkosi "Vilties bėgimo" rengėjai, savanorių grupių vadovai.

Šiais metais upės bėgikų Klaipėdą jau aštuntą kartą tvindys gegužės 17-ąją, sekmadienį.

"Šiemet jau nebesuplaksime sporto ir kultūrinės dalies į viena. Bėgimas bus bėgimas, o kultūrinė dalis šiemet kelsis į "Švyturio" areną, kurioje vyks grandiozinis koncertas. Jame galės dalyvauti ir bėgikai, ir savanoriai, atlikę savo pareigas Vasaros estradoje", - sakė bene pagrindinis "Vilties bėgimo" idėjų generatorius brolis Benediktas.

Pasak jo, "Vilties bėgimas" jau tampa "Vilties miestu". Šiemet "paradą" atidarys "Vilties šokis", vyksiantis balandžio 25 d. Iš jo estafetę perims "Vilties tenisas" (vaikų turnyras), vyksiantis gegužės 2-3 d., "Vilties gimnastika" - gegužės 15-16 d., "Vilties baidarių" maratonas gegužės 24 d., "Vilties yriai" (akademinio irklavimo regata) birželio 6-7 d., "Vilties plaukimas" birželio 12-13 d., "1000 vilties kilometrų" (baikeriai) liepos 4-5 d., "Vilties tenisas" rugpjūčio 22-23 d. ir galiausiai - "Vilties laipiojimas", vyksiantis spalio 10 d.

"Kai prieš dešimt metų generavome mintį apie "Vilties bėgimą", tikrai neįsivaizdavome, į ką tai išaugs. Per septynerius metus tiesiog pastatėme "Vilties miestą". Jau veikiančiame to miesto terapijos centre per metus apsilankė apie 3 000 sergančiųjų ir jų artimųjų, 1 500 žmonių suteiktos nemokamos psichosocialinės paslaugos", - žėrė statistiką brolis Benediktas.

Surinktos aukos

Kiekvieno pernai vykusio renginio metu buvo renkamos aukos. Baikerių žygio koordinatorė Asta Mačiulaitienė pranešė, kad važiuodami per Lietuvos miestelius ir kaimus motociklininkai surinko 6 000 Lt. Šiemet jie kelionei ruošiasi 6 kartą.

Trofimas Teriochinas, organizavęs laipiojimo "atrakciją" uždarose patalpose, pernai gruodį surinko 500 Lt.

Gintas Rusteika, kasmet organizuojantis baidarių maratoną, pernai centrui įteikė 5 000 Lt. Šiemet planuojama, kad paraleliai su baidarėmis, pakrante bus galima važiuoti dviračiais.

Pernai pirmą kartą vyko "Vilties šokio" "flešmobas", kuriame dalyvavo per 300 įvairaus amžiaus žmonių. Šokėjai paaukojo 2 800 Lt. Jiems vadovavęs buvęs "Žuvėdros" šokėjas Valdas Daujotas surinktas aukas perdavė centrui.

Pernai Koncertų salėje rodant režisierės Dalios Kanclerytės filmą "Trokštu gyventi" onkologine liga susirgusiai aštuntokei remti buvo surinkta apie 3 000 Lt.

Draugams ir artimiesiems atminti

Į "Vilties bėgimo" trasas kasmet ateina žmonės, kurie ne šiaip simboliškai prabėga 3, 6 ar 10 km. Dešimtys trasas įveikia tam, kad pagytų brolis ar sesuo, tėtis ar mama.

Bet ateina ir tie, kurie kilometrus įveikia jau Anapilin iškeliavusiems artimiesiems ir draugams atminti, ant "Vilties bėgimo" marškinėlių prisikabindami jų portretus. Prigijo ir tradicija, kai Klaipėdos mokyklų komandos bėga su sergančiųjų bendramokslių fotografijomis ar plakatais "Tu tikrai pagysi".

Tad svajojama, kad "Vilties bėgimas" vardan solidarumo su sergančiaisiais šiemet įgytų ir daugiau konkrečių adresatų. Juk beveik kiekvienas turime onkologine liga susirgusį giminaitį, bičiulį. Prie marškinėlių nėra sudėtinga prisitvirtinti fotografijas. Tokiu pat būdu, anot organizatorių, galėtume prisiminti ir jau iškeliavusius mums brangius žmones.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder