"Žmonių dėmesys yra didžiausias turtas"

"Žmonių dėmesys yra didžiausias turtas"

"Metų klaipėdiečio" rinkimuose Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus varžosi dėl nominacijos "Garbės klaipėdietis" su dviem gydytojais. Jam svarbiausia, kad klaipėdiečiai pastebėjo ir įvertino jo darbą.

"Mane apsupo gydytojai. Vieno jų visiškai nepažįstu, o su gerb. Romaldu Sakalausku yra tekę bendrauti. Vertinu jį kaip reiklų ir teisingą vadovą. Manau, kad mediko profesija visiems mums yra gyvybiškai svarbi", - taip savo konkurentus įvertino A. Vaitkus.

Kas jį pasiūlė rinkti Metų klaipėdiečiu, nenumano, bet labai norėtų sužinoti. Kad pateko į rinkimų finalą, sužinojo socialiniuose tinkluose, pamatęs vieno nominanto agitavimą balsuoti už jį. Tada interneto svetainėje pamatė ir savo pavardę.

"Žmonių dėmesys - didžiausias turtas. Labai džiugina klaipėdiečių dėmesys tiems darbams, kuriuos daro visa Uosto direkcija, ne tik aš. Žinoma, vadovas duoda ir toną, ir kryptis, bet be kolektyvo nė vienas žmogus pasaulyje nieko negalėtų nuveikti viename didžiausių uostų Baltijos jūroje. Manau, esu nuominuotas dėl profesinės veiklos. Ar gali būti didesnis džiaugsmas? Man pakanka jau ir šios minutės. Labai esu dėkingas žmonėms, vertinantiems mane kaip asmenį", - sakė nominantas.

Klaipėda - A. Vaitkaus gimtasis miestas. Čia pokario metais atvyko labai jauni jo tėvai, čia gyvena jo draugai, čia jis sutiko savo mylimą žmoną, čia gimė jo vaikai. Kurį laiką gyveno Vilniuje, kai dirbo Susisiekimo ministerijoje, tačiau kadangi kuravo uosto darbą, tai, ko gero, ir tada daugiau dienų vis dėlto praleisdavo uostamiestyje nei sostinėje. "Dirbant Vilniuje teko ne kartą ginti savo miesto, ne tik uosto interesus. Tai, kad galiu padėti klaipėdiečiams, man visada teikdavo didelį džiaugsmą", - prisipažįsta A. Vaitkus ir priduria, kad nuo Klaipėdos niekada nebuvo atsiskyręs nei mintimis, nei darbais.

"Uostamiestyje gyvena unikalūs žmonės. Jame yra unikalus mūsų valstybės genofondas. Klaipėda - vienintelis miestas, turintis tiek daug nacionalinio turto - jūrą, upes, ežerus, derlingas žemes ir miškus. Tikrai kito tokio miesto Lietuvoje nėra.

Uoste dirba vos ne pusė Klaipėdos. Uostininkai didžiuojasi savo darbu. Jų atlyginimai 30-40 proc. viršija vidutinį atlyginimą mieste. Išskirtinis klaipėdiečių bruožas - labai sąžiningi žmonės. Jie dešimtmečiais išdirba tose pačiose darbovietėse ir yra aukščiausio lygio savo srities profesionalai", - taip klaipėdiečius apibūdina Uosto direkcijos vadovas.

A. Vaitkus pasakojo, kad pas jį atvykę du bičiuliai iš Austrijos, kurioje jis mėgsta leisti atostogas slidinėdamas, negalėjo atsistebėti, kokia graži ir įdomi šalis esanti Lietuva.

"Uostas - sudėtinė miesto dalis. Visi kartu turime siekti miesto ekologinės gerovės. Šioje srityje tikrai turime dar ką nuveikti. Reikėtų visai kitaip organizuoti transporto srautus, kad nebūtų kritinių taškų, kuriuose jis telkiasi. Nepavyksta mums niekaip išspręsti Baltijos pr. iš Šilutės pl. sankryžos klausimo. Norėtųsi, kad miestas kuo greičiau parengtų projektą, nes be jo valstybės skirti pinigai mūsų nepasieks", - savo mintis dėstė A. Vaitkus.

Jis džiaugiasi sausumos uosto vadovo, Laisvosios ekonominės zonos vadovo Eimanto Kiudulo idėja parengti miesto ekonominės plėtros studiją. Ją rengė 300 žmonių, tarp jų buvo ir du Uosto direkcijos darbuotojai.

"Toje studijoje uosto perspektyva, jo veikla ir išorinis uosto atsiradimas buvo įvardinti kaip kertiniai ir esminiai pažangos vienetai viso miesto vystymosi srityje. Jeigu stipri pramonė, stipri ir valstybė. Labai žavi idėja visą Klaipėdos regioną paversti turizmo ir rekreacijos centru, kurio epicentras būtų Klaipėda. Iš vaikystės labai gerai atsimenu Smiltynėje lankininkų bazę. Norėčiau, kad ji būtų kitokia nei kad yra dabar. Gink Dieve, nereikėtų Smiltynės urbanizuoti ir pristatyti kokių nors pastatų, bet, manyčiau, būtina įdėti daugiau pastangų ir joje sukurti rekreacinę zoną, pritaikytą žmonių poreikiams.

Labai džiugu, kad žadama visą zoną nuo Klaipėdos uosto įplaukos kanalo iki pat Karklės labiau pritaikyti klaipėdiečiams. Mes kartais labiau rūpinamės, kokį lizdelį turi paukštelis, bet tikrai ne dažnai pagalvojame apie tai, ko vertas yra klaipėdietis ar atvykęs svečias.

Kad ir kaip būtų, miesto širdis - senamiestis. Labai ilgai tvarkoma teritorija piliavietėje. Jau daugiau nei 10 metų nepavyksta miestui pradėti naudoti buvusios "Laivitės" teritorijos. Bendromis jėgomis mes dar daug ką turime nuveikti savo miesto labui", - mano patriotiškiausias uostininkas A. Vaitkus, kuriam, kaip tikram klaipėdiečiui, labai rūpi ir miesto infrastruktūros reikalai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder