"Toks talentas gimsta tik kartą per šimtmetį"

"Toks talentas gimsta tik kartą per šimtmetį"

"Tai - neeilinis talentas. Kaip ji susikuria progas, kaip "skaito" kiekvieną krepšinio situaciją, kaip sugeba atsidurti vienoje ar kitoje itin reikalingoje situacijoje - toli gražu taip nesugeba net dauguma vaikinų komandos lyderių. Panašių talentų galima aptikti tik vieną kitą per 100 metų", - apie 13-metę krepšininkę, "Metų klaipėdiečio" rinkimuose nominuotą "Jaunojo talento" nominacijoje, Justę Veroniką Jocytę kalbėjo Lietuvos jaunučių (iki 16 metų) rinktinės vyriausiasis treneris klaipėdietis Vilius Stanišauskas.

J. Jocytė, būdama vos 13 metų, sugebėjo būti šešiolikmečių rinktinės lydere ir padėjo Lietuvai iškovoti Europos vicečempionių titulą.

Be to, ji šiemet debiutavo ir Lietuvos moterų krepšinio lygos čempionate, o šiomis dienomis pluša ir su Lietuvos moterų krepšinio rinktine.

"Kiek man teko domėtis, tai, kad trylikametė atstovautų savo šalies susuagusiųjų rinktinei, nėra buvę ne tik Europoje, bet ir pasaulyje. Tai, kad Justė buvo pastebėta ir pakviesta į moterų rinktinę, labai džiugina tiek ją, tiek mus visus", - "Vakarų ekspresui" pasakojo jaunosios krepšininkės tėtis Alvydas Jocys.

Lenkia NBA žvaigždes

J. Jocytės pavardė dar šių metų vasaros pradžioje buvo žinoma tik labiausiai sportu besidomintiems asmenims, o po rugpjūčio mėnesio Šiaurės Makedonijos sostinėje Skopjėje vykusio Europos jaunučių čempionato, kuriame Lietuvai sužibo sidabras, ko gero apie ją jau yra girdėjęs kone kas antras lietuvis.

Be to, J. Jocytės pavardė skambėjo ir užsienio šalių žiniasklaidoje.

Ši iš Palangos kilusi Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos auklėtinė Makedonijoje Lietuvos komandą ištempė į finalą ir čia pelnė net pusę komandos taškų - 33 iš 66. Žinant tai, kad šiai jaunučių rinktinės žaidėjai - vos 13 metų, kai varžovėms - po 15-16 metų, kažkas fenomenalaus.

Nenuostabu, kad ji pateko į geriausių čempionato žaidėjų finalinį penketą. Netrukus užsivilko Klaipėdos "Neptūno" moterų komandos marškinėlius ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) kasmetiniuose geriausiųjų rinkimuose akivaizdžiai pirmauja. Įdomu tai, kad pagal balsų skaičių minėtuose LKF rinkimuose 13 metų mergaičiukė lenkia net Lietuvos NBA žvaigždes Joną Valančiūną ir Domantą Sabonį.

"Mes, artimieji, žinojome, kad Justė yra talentinga, bet, atvirai pasakius, kad taip sužibės - nesitikėjoiome. Tai ir mums malonus siurprizas", - sakė A. Jocys.

Pati sportininkė prieš kelias dienas portalui LRT.lt sakė: "Kažkaip neimu to labai į širdį, aišku, malonu tiek dėmesio susilaukti, bet nenoriu labai sužvaigždėti, nes jau daug yra buvę tokių atvejų. Mini šokas, kad tiek man daug visko per šiuos metus vien įvyko. Man dar tik 13 metų, bet tvarkausi normaliai, jau pripratau."

Suviliojo Tonis Parkeris

Jau gruodžio mėnesį J. Jocytė karjeros tęsti išvyks į Prancūziją. Ji sudarė trejų metų sutartį su Vilerbane įsikūrusia Prancūzijos krepšinio legendos Tony Parkerio akademija.

"Čia Justė mokysis ir tobulins krepšinio įgūdžius. Su "Neptūnu" mes nebuvome sudarę sutarties, tad, atsiradus puikiai galimybei įsilieti į puikios Prancūzijos sistemos gretas, negalėjome tuo nepasinaudoti. Justė treniruosis su moterų Eurolygos komanda, tačiau bent jau pirmaisiais metais žais su jaunimo komanda, o perspektyvoje Vilerbano atstovai ją mato moterų ASVEL komandos gretose", - pasakojo talentingosios krepšininkės tėtis.

Justei lapkričio 19 dieną sukaks 14 metų ir būtent šią dieną bus paskelbti "Metų klaipėdiečio" rinkimų nugalėtojai.

"Būtų simboliška ir labai gražu, jei dukra gimtadienio dieną gautų "Jaunojo talento" nugalėtojos titulą. Būtų puiki dovana", - užsiminė A. Jocys.

 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder