Talentu šokti garsina Lietuvą

Talentu šokti garsina Lietuvą

2014-ieji klaipėdiečiui moksleiviui Edgarui Kerpei tapo itin įsimintini. Šiemet jis ne tik pelnė gatvės šokių pasaulio čempiono titulą, bet ir buvo įvertintas savo mieste - pateko tarp trijų daugiausiai kartų siūlytų kandidatų Jaunojo talento nominacijoje "Metų klaipėdiečio" rinkimuose.

"Labai nustebau", - pirmąją reakciją išgirdus apie patekimą tarp trijų daugiausiai kartų siūlytų kandidatų prisiminė šokėjas E. Kerpė. "Vakarų ekspreso" organizuojamame konkurse toje pačioje kategorijoje jis buvo nominuotas ir pernai, tačiau miestiečiai jį pastebėjo tik šiemet, mat Edgaras Vokietijoje tapo hiphopo šokių jaunimo kategorijos pasaulio čempionu, "Electric Boogie" šokių jaunimo kategorijoje pelnė pasaulio vicečempiono titulą, o duetų kategorijoje kartu su kitu klaipėdiečiu Tomu Gaveliu tapo Europos čempionais.

Vis dėlto Vytauto Didžiojo gimnazijoje besimokantis ir šokių studiją "Intrus" lankantis penkiolikmetis savęs didžiule žvaigžde nelaiko. Šokėjas sako, kad vien patekimas tarp trijų kandidatų jam yra didelis pasiekimas, o kiti kandidatai - ne ką mažiau verti apdovanojimo. Vis dėlto paklaustas, ką jam reikštų pelnytas Jaunojo talento titulas, pripažino, kad tai būtų vienas didžiausių laimėjimų.

"Būčiau labai laimingas, nes nesu buvęs taip aukštai. Smagu, kad savo mieste pastebėjo, tapau labiau matomas ir pradėjo žmonės rimčiau žiūrėti į šokius. Ir pasaulyje pastebėjo Lietuvą. Labiausiai dėkočiau tėvams, kurie mane vedė šiuo keliu, "Intrus" kolektyvui, draugams, kurie mane labai palaikė", - kalbėjo E. Kerpė.

Moksleivio mama Irma Kerpienė "Vakarų ekspresui" sakė, jog sūnus susilaukė labai daug dėmesio, bet nesibaimina, kad šlovė gali jį sugadinti.

"Jis kartais būna net per daug kuklus. Manau, kad dėmesys jo tikrai nesugadins, nes jis yra geras, nuoširdus ir jautrus vaikinas. Pamenu, ir vaikystėje būdavo, kad visus savo žaisliukus atiduodavo kitiems - jis yra linkęs daugiau atiduoti. Edgaras yra labai užsispyręs, nuo mažens visada ko imdavosi, stengdavosi padaryti gerai, tikiu, kad ir toliau jam seksis. Viskas bus gerai, su šlove jis susitvarkys", - apie sūnaus charakterį kalbėjo I. Kerpienė.

Paklausta, kaip ji jaučiasi matydama tokį klaipėdiečių dėmesį savo atžalai, atsakė, kad tai yra malonu.

"Man yra be galo džiugu, aš juo labai didžiuojuosi ir jį labai myliu. Šokiai yra tai, kas jį "veža". Džiaugiuosi, kad jis atrado sritį, kuri jam patinka. Be to, kai Edgaras laimėjo, užsienio gatvės šokių klubai kitaip pradėjo žiūrėti į Lietuvą. Labai tikiuosi, kad Edgaro ir "Vakarų ekspreso" pagalba žmonės daugiau sužinos apie gatvės šokius, juos kitaip vertins, galbūt atsiras ir šio sporto rėmėjų", - teigė I. Kerpienė.

Pats Edgaras sakė, jog tai, kad jį pastebėjo miestiečiai, galbūt pakoreguos ir jo ateities planus. Jis svarsto apie galimybę išvykti pasisemti žinių ir patirties į tas užsienio šalis, kuriose gatvės šokių kultūra yra populiari, ir visa tai parvežti į Lietuvą, galbūt įkurti ir savo šokių studiją.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder