Socialiai atsakingas verslas: ryškūs darbai ir ilgametės tradicijos

Socialiai atsakingas verslas: ryškūs darbai ir ilgametės tradicijos

25-ąjį kartą rengiami "Metų klaipėdiečio" rinkimai persirito į antrąją pusę. Vakar prasidėjo balsavimas už finalininkus, o šiandien pristatome nominacijos "Socialiai atsakingas verslas" kandidatus.

Socialiai atsakingu verslu yra laikomas toks, kuris ne tik siekia pagrindinio savo tikslo - pelno maksimizavimo, tačiau taip pat didelį dėmesį skiria visuomenės bei darbuotojų poreikiams ir aplinkosaugai. Šiai nominacijai pasiūlymų dar laukiame iki lapkričio 14 d. el. paštu [email protected] arba įprastu paštu: "Vakarų ekspreso" redakcija, M. Mažvydo al. 3, Klaipėda.

Įmonę nugalėtoją išrinks kompetentinga komisija. Nominantus vertins Klaipėdos pramonininkų asociacijos, Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos ir Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų atstovai.

Įmonė bus pagerbta "Metų klaipėdiečio" rinkimus vainikuosiančiame apdovanojimo vakare, kuris vyks lapkričio 19 d.

Nominuotos įmonės:

UAB Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „BEGA“ - už nuoseklias ilgalaikes socialines iniciatyvas bei kuriamas tvirtas socialinės atsakomybės tradicijas tiek įmonės viduje, tiek Klaipėdos mieste bei už jo ribų.

UAB "Fortum Klaipėda" remia iniciatyvas, susijusias su vaikais ir bendruomenėmis: autizmo spektro sutrikimą turinčių vaikų, krepšinio klubo "Fortūna", Sąmoningo tėvystės centro, Šeimos gerovės centro veiklas.

UAB Friedricho pasažas kasmet finansiškai remia Klaipėdos vaikų ligoninę, darželius bei pagal galimybes stengiasi paremti ir rūpintis savo miesto bendruomenės gerove.

UAB "Švyturys-Utenos alus" - už "Švyturio Klaipėdos kilmės fondo" steigimą, savo krašto garsinimą, aplinkos tausojimą, už socialiai atsakingo darbdavio statuso plėtojimą, už paramą įvairiems labdaros ir paramos projektams.

UAB "Vlantana" - už socialiai atsakingą verslo plėtrą, kuri nekenktų ateities kartų gyvenimo kokybei, už paramą autizmo spektro sutrikimą turinčių vaikų stovyklėlei, prisidėjimą organizuojant didžiuosius Klaipėdos miesto renginius.

"Atranka 360" - už "Psichologijos mokyklos 360" įkūrimą ir visuomenės edukavimą.
AB "Klaipėdos baldai" - įmonė, kurios šūkis yra "Miestui ir pasauliui", viena didžiausių darbdavių Klaipėdos mieste ir aktyvi miesto gyvenimo dalyvė, ilgametė festivalio "Klaipėda Jazz" rėmėja, remia vaikų globos namus "Rytas", aktyviai dalyvauja "Darom", kopų tvirtinimo akcijose. 

AB Klaipėdos nafta – už vadovavimasi tvaraus verslo plėtros principais, kurie apima socialinę atsakomybę ir aplinkosaugines iniciatyvas. Bendrovė ne tik investuoja į įvairią papildomą veiklą, didinančią ekonominę grąžą investuotojams, bet ir orientuojasi į aplinką tausojančias technologijas, remia įvairiausius socialinius, sporto, kultūrinius, sveikatinimo projektus.

UAB „SDG“ -už kartu su VšĮ Saugi pradžia jau daugelį metų vykdomus socialinius projektus, tokius, kaip, „Saugok save darbe!“, „Apsaugokime mūsų ateitį!“, „Kalėdinės vaikų svajonės“. Aktyviai bendradarbiauja su Lietuvos mokslo institucijomis. Rūpinasi savo darbuotojų gerovės gerinimu . Tai inovatyvi, atvira ir aktyvi įmonė.

Klaipėdos licėjus - už ilgametes mokyklos bendruomenės labdaros paramos tradicijas, kiekvienais metais pasirenkant vis kitą problemą.

UAB "Seafishtrade" daug metų mecenuoja įvairius projektus, pvz., "Vaikų kino teatras", "Finansinis vaikų raštingumas", kurį organizuoja asociacija "Mano miestas Klaipėda", remia jaunimo renginius, Šviesų festivalį, Klaipėdos samariečių bendriją.

UAB "Voltas" kiekvienais metais skiria paramą ir labdarą įvairioms paramos organizacijoms, sportui, mokslui, vaikams. Ilgametė M. K. Čiurlionio labdaros ir paramos fondo, "SOS vaikų kaimų" Lietuvoje draugijos, Labdaros ir paramos fondo "Rugutė", sporto klubo "Klaipėdos dviratukas" rėmėja, glaudžiai bendradarbiaujanti su Klaipėdos universitetu.

UAB Birių krovinių terminalas - tai įmonė, kuri pirmiausia rūpinasi joje dirbančiais darbuotojais, yra ilgalaikė daugelio kultūrinių ir socialinių iniciatyvų rėmėja.

UAB "Arijus" remia ir dalyvauja socialiniuose, švietimo, sporto, kultūriniuose projektuose, Lietuvos jūrų muziejaus delfinariumo, labdaros ir paramos fondo "Golfas iš širdies" rėmėja, profesinės savanorystės projekto "Kam to reikia?!", projekto "Darom" dalyviai, "Vilties bėgimo" rėmėja ir dalyvė, neatlygintinos kraujo donorystės akcijų dalyvė.

UAB "Vakarų medienos grupė" - už veiklą, orientuotą į mus supančios aplinkos būklės gerinimą, taršos aplinkai prevenciją.

UAB "Clinicus Klaipėda" - už Klaipėdos miesto istorinio paveldo išsaugojimą bei pritaikymą visuomenės reikmėms.

IĮ S. Jokužio leidykla-spaustuvė prisideda prie aklųjų ir silpnaregių meninės stovyklos organizavimo, remia delfinų terapiją, knygų neregiams leidybą.

UAB Klaipėdos autobusų parkas - už indėlį į švarų miesto orą, už aukščiausią paslaugų kokybę ir komfortiškiausius autobusus.

UAB "Gatvių apšvietimas" - už inovatyvius sprendimus renovuojant miesto gatvių apšvietimo tinklus bei apšviečiant miestą šventiniu laikotarpiu.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder