Rinkimai: paskutinės dienos kandidatūroms

Rinkimai: paskutinės dienos kandidatūroms

Šiandien ir rytoj iki 12 val. "Vakarų ekspreso" skaitytojai ir portalo www.VE.lt lankytojai dar gali siūlyti kandidatūras 20-iesiems "Metų klaipėdiečio" rinkimams.

Garbės klaipėdietis - tai asmenybė, kurios viso gyvenimo darbų dėka mūsų miestas, jo žmonių gyvenimais keitėsi, keičiasi ir keisis į geresnę, gražesnę pusę.

"Meniškos sielos" nominacijai siūlomi įvairiose meno srityse šiemet geriausių rezultatų pasiekę klaipėdiečiai.

Jaunasis talentas - perspektyvus, veiklus jaunasis klaipėdietis, šiemet suspindėjęs savo talentu.

Nominacijai "Už metų nuopelnus" galima siūlyti tuos klaipėdiečius, kurių šiemetiniai darbai išgarsino Klaipėdą arba smarkiai pakeitė jos bendruomenės gyvenimą ar patį miestą teigiama kryptimi.

Kandidatus galima pasiūlyti el. p. [email protected]. arba atsiųsti, atnešti į "Vakarų ekspreso" redakciją (M. Mažvydo al. 3, Klaipėda) ir mūsų skyrių PC "Akropolis (Taikos pr. 61, Vokiečių al., prie centrinio įėjimo).

Lapkričio 14 d. paskelbsime, kokias tris kandidatūras kiekvienoje nominacijoje mūsų skaitytojai siūlė dažniausiai ir pakviesime balsuoti už jas. Balsavimas vyks iki 26 d.

NUOMONĖ

Goda GIEDRAITYTĖ, Klaipėdos kultūros ir meno tarybos pirmininkė

Dėl nominacijos "Meniška siela" tikrai turėtų varžytis dizaineris Ramūnas Manikas. Jis geriausio lietuviško dizaino konkurse "Geras dizainas 2014" apdovanotas prizu ir diplomu, o interjero, privačios architektūros ir kraštovaizdžio konkurse "Tendencijos 2014" pelnė II vietą visuomeninio interjero kategorijoje, profesionalų lygoje.
Nominacijos "Meniška siela" nusipelnė ir teatro "Apeironas" režisierės Greta Kazlauskaitė bei Eglė Kazickaitė, apdovanotos Dalios Tamulevičiūtės premija už geriausią 2014 m. profesionalių teatrų spektaklį "Uroboras".
Už reikšmingų tarptautinių dailės projektų Klaipėdoje įgyvendinimą, tokių kaip Salvadoro Dali parodą, Jaunųjų Europos kūrėjų bienalę, "Close Stranger" projektą ir kitus, šios nominacijos vertas ir Klaipėdos kultūrų ir komunikacijų centro vadovas bei meno kritikas Ignas Kazakevičius.
Metų "Meniška siela" taip pat galėtų tapti kaligrafė Lidija Kuklienė, už nuoseklų kaligrafijos meno puoselėjimą Klaipėdoje ir šiemet surengtą jau 5-ąją Lietuvos rašto meno parodą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder