"Retai būna, kad tokia sėkmė lydi"

"Retai būna, kad tokia sėkmė lydi"

Šiandien pristatome jau paskutinį Metų klaipėdiečio apdovanojimų nominantą - "Jaunojo talento" apdovanojimui pasiūlytą buvusį Klaipėdos "Ąžuolyno" gimnazijos dvyliktoką Justą Žemgulį. Apie sūnaus sėkmę "Vakarų ekspresui" pasakojo Virgina Žemgulienė, kurią nustebino klaipėdiečių dėmesys jos atžalai.

J. Žemgulį klaipėdiečiai pasiūlė "Jaunojo talento" nominacijai už tai, kad šiais metais laikydamas penkis brandos egzaminus už visus gavo aukščiausius - šimto balų - įvertinimus. Šiemet visoje Lietuvoje tokių rezultatų buvo vos keturi.

Prisiminkime brandos atestatų įteikimą. Kaip jautėtės, kai žinojote, kad Jūsų sūnus šiemet - vienas iš 4 geriausių abiturientų šalyje?

Žinoma, buvo daug emocijų, verkiau. Retai būna, kad tokia sėkmė lydi. Buvo džiaugsmas, pasididžiavimas savo vaiku.

Ar jis tikėjosi aukščiausių rezultatų?

Jis jau praėjusiais metais man pradėjo sakyti, kad iš tiksliųjų mokslų galėtų gauti šimtukus - matematikos, fizikos. Abejojo dėl lietuvių kalbos - dažniausiai "tiksliukams" kalbos ne taip gerai sekasi. Nebuvo jis labai didelis literatas, bet egzaminą parašė gerai, be gramatinių klaidų, o tas šimtukas iš lietuvių kalbos egzamino buvo jam pačiam netikėtas.

Jūsų sūnus dabar studijuoja užsienyje - ar jis patenkintas savo pasirinkimu?

Studijuoja Edinburge tiksliuosius mokslus, patenkintas tokiu pasirinkimu. Jam labai gerai sekas anglų kalba, seniai jau svajojo apie studijas užsienio kalba, norėjo bendrauti angliškai.

Kaip Jūs užauginote tokį talentingą sūnų?

Dievas tokį davė (juokiasi - Aut. past). Gyvenimas nebuvo mums lengvas, prieš 3 metus palaidojom tėvelį... Labai džiaugiuosi savo vaikais, tiek sūnumi, tiek dukra - geri vaikai.

Ar Justas pats žino, kad yra nominuotas? Kaip į tai reagavo?

Taip, žino, kalbėjomės per "Skype" apie tai. Buvo nustebęs, kad jį prisiminė. Dukra taip pat labai džiaugiasi dėl brolio, palaiko. Matėm internete, kad balsų nėra labai daug, bet suprantama - jis jau studentas, išvykęs, draugai išvažinėję kitur.

Ką Jums reiškia sūnaus nominacija Metų klaipėdiečio rinkimuose?

Smagu matyti savo vaiką, kad jį pastebėjo.

Informacija

Primename, kad balsavimas už Metų klaipėdiečio rinkimuose pasiūlytus kandidatus bus sustabdytas šiandien, 12 val. Iki tol dar galite pareikšti savo nuomonę "Vakarų ekspreso" svetainės www.VE.lt skiltyje "Konkursai" (iš vieno IP adreso galima balsuoti kas 10 minučių) ir pristatant kuponą į "Vakarų ekspreso" redakciją (M. Mažvydo al. 3, Klaipėda) bei Klientų aptarnavimo skyrių PC "Akropolis" (Taikos pr. 61, Vokiečių al., prie centrinio įėjimo).

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder