Per gyvenimą - vedamas didelių ambicijų

Per gyvenimą - vedamas didelių ambicijų

"Mano tikslas - Klaipėdoje įsteigti kompiuterinių žaidimų bendrovę, kuri taptų pasaulyje gerai žinomu ir pripažintu šios srities prekiniu ženklu", - sako septyniolikmetis Laimonas Mileška, "Vakarų ekspreso" konkurse "Metų klaipėdietis" šiemet skaitytojų pasiūlytas "Jaunojo talento" nominacijai.

Kad L. Mileškos neslepiamos didžiulės ambicijos yra ne iš piršto laužtos, įrodo jau šiandien jaunuolio pasiektos aukštumos pasaulinėje kompiuterinių žaidimų kūrimo rinkoje. JAV kompiuterinių žaidimų įmonė "Roblox", valdantį į 8-18 m. vaikų ir paauglių rinką orientuotą kompiuterinių žaidimų tinklalapį www.roblox.com, klaipėdietį paskelbė geriausiu 2014 m. žaidimų kūrėju.

"Tikrai manau, kad tai didelis mano pasiekimas. Tačiau jis neatsirado iš niekur. Kurti kompiuterinius žaidimus pradėjau prieš šešerius metus. Nuo tada tikslingai ir judu savo užsibrėžtu kompiuterinių žaidimų kūrėjo keliu, - pasakojo septyniolikmetis.- Su bendrove "Roblox" bendradarbiauju daugiau nei dvejus metus. Jų valdomai kompiuterinių žaidimų platformai jau sukūriau šešis žaidimus, kurių paskutinis startavo visai neseniai. Džiugu, kad kiekvienas mano sukurtas žaidimas tampa vis populiaresnis tarp tinklalapio lankytojų. Kartu ši platforma, analizuojant vartotojų atsiliepimus, man pačiam yra puiki galimybė tobulėti, juolab kad "Roblox" turi itin didžiulį žaidėjų srautą."

Nuo pat pirmos klasės pažangiu mokiniu buvęs L. Mileška šiemet, likus vos vieneriems mokslo metams iki abitūros egzaminų, nusprendė palikti prestižinę uostamiesčio gimnaziją ir dvyliktą klasę jau užbaigti Klaipėdos suaugusiųjų gimnazijoje.

"Pagrindinė to priežastis - siekis derinti darbą ir mokymąsi. Supratau, kad lankydamas dieninę mokyklą nebeturiu pakankamai laiko užsiimti tuo, kas palaipsniui jau tampa mano verslu. Žinau, kuria kryptimi gyvenime turiu judėti, ir nebenoriu atidėlioti to, kas man atrodo svarbiausia, - paaiškino vaikinas. - Tėvai mano pasirinkimui palikti gimnaziją ir užsiimti verslu neprieštaravo bei pasiūlė kompromisą - pereiti į suaugusiųjų gimnaziją ir ten jau baigti dvyliktą klasę."

Artimiausiuose L. Mileškos planuose - nuosava bendrovė.

"Plėtoti tarptautinį verslą noriu būtent uostamiestyje, mylimame mieste. IT sektorius išskirtinis tuo, kad savo veiklą vykdyti gali bet kur, kur tik yra internetas. Svarbiausia, kad būtų darbuotojų. Gerų programuotojų Klaipėdoje tikrai yra. Be to, kitų uostamiestyje veikiančių bendrovių patirtis rodo, kad pasiūlius gerą atlyginimą čia dirbti atvyksta ir programuotojai iš Vilniaus, - pasakojo septyniolikmetis. - Lietuva jau šiandien tampa kompiuterinius žaidimus pasaulinei rinkai kuriančia šalimi bei turi dar daug šioje srityje neišnaudoto potencialo. Mano siekis - kad ateityje Vilnius IT verslo centro titulą dalintųsi būtent su uostamiesčiu."

NUOPELNAI. "Vakarų ekspreso" skaitytojų nuomone, septyniolikmetis klaipėdietis Laimonas Mileška už tai, kad JAV bendrovės "Roblox" buvo išrinktas geriausiu 2014 metų kompiuterinių žaidimų kūrėju, šiemet konkurse "Metų klaipėdietis" nusipelnė "Jaunojo talento" nominacijos.

Eimanto CHACHLOVO nuotr.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder