Ne tik daro gerus darbus, bet ir bando sukurti savo verslus

Ne tik daro gerus darbus, bet ir bando sukurti savo verslus

Klaipėdiečiai Martynas Jonikas ir Paulius Jurkus nė nesudvejoję išgelbėjo Danės upėje skendusią moterį. Dėl tokio didvyriško poelgio vaikinai buvo nominuoti dienraščio "Vakarų ekspresas" organizuojamuose "Metų klaipėdiečio" rinkimuose nominacijoje "Metų atradimas". Abu vaikinai net kelis kartus patikino, jog garbės ar apdovanojimų už išgelbėtą gyvybę nesiekia ir nė nedvejodami padarytų tai dar kartą.

Savo gyvenimo kelią siejate su Klaipėda. Kas paskatino likti uostamiestyje?

M. Jonikas: Buvau išvykęs dirbti į užsienį, tačiau norėjau savo gyvenimą kurti čia, kur gimiau ir augau, Klaipėdoje. Turiu BMX dviračių sportas, kurį sieju su savo gyvenimu. Šiame sporte sukuosi jau 13 metų. Taip pat savo gyvenimą sieju ir su mechanika, labai mėgstu remontuoti, ardyti ir vėl iš naujo viską surinkti. Dabar kuriu savo verslą, Smilties Pylimo g. 2 neseniai atidariau dviračių detalių parduotuvę, susietą su remontu, ne tik pardavinėju detales, bet ir remontuoju visas transporto priemones, kurios telpa pro duris.

P. Jurkus: Gimiau ir augau Klaipėdoje, žvejo šeimoje. Nuo mažens man labai patiko Klaipėda. Buvau išvažiavęs mokytis į Vilnių ir ten pragyvenau 8 metus. Tačiau galiausiai grįžau į Klaipėdą, nes Vilnius man per didelis miestas, o čia galiu bet kada pabėgti į gamtą, nuo žmonių, prie jūros. Tiek vasarą, tiek dabar dažnai plaukioju su žvejybine valtimi mariose ir Baltijos jūroje. Tėtis turi žvejybos verslą, o aš jam padedu. Taip pat domiuosi gintaru, jį gaudau, apdirbu, noriu pradėti ir savo verslą su gintaru, jo gaminiais, juvelyrika. Klaipėda tuo mane ir traukia, kad laisvu laiku galiu žvejoti, o kai pučia vėjai, galiu gintarauti.

Kaip susipažinote? Ar esate draugai nuo pat vaikystės?

M. Jonikas: Mūsų ryšys yra labai gilus, kiek save atsimenu, Paulius visada buvo mano draugas. Susipažinome kieme, tikrai neatsimenu kokiomis aplinkybėmis, nes tai įvyko tikriausiai prieš 20 metų. Žinoma, gyvenimas mus vedė skirtingais keliais, buvome ir užsienyje, tačiau vis dar esame draugai, palaikome glaudžius ryšius, jis tikrai yra artimas mano šeimos draugas.

P. Jurkus: Su Martynu užaugome tame pačiame kieme, esame pažįstami daugiau nei 20 metų. Jis visada man buvo geras draugas, žinau, kad nutikus bėdai, visada galėsiu į jį atsiremti. Jis labai nuoširdus ir per visą draugystės laiką nesame turėję pykčių, visada vienas kitam padedame.

Ką jums reiškia būti nominacijos "Metų atradimas" laureatais?

M. Jonikas: Mes padarėme tai, ką padarytų kiekvienas. Žinoma, smagu būti įvertintiems teigiamai, bet to nesureikšminu. Padarėme labai gerą darbą, išgelbėjome žmogų, tačiau padaryčiau tai ir dar kartą be jokių įvertinimų.

P. Jurkus: Visiškai to nesureikšminu, dariau tai ne dėl nominacijos, ne dėl to, kad kažkas mano vardą paminėtų. Esu gan uždaras žmogus, tad to dėmesio man nereikia. Padaryčiau tai ir dar kartą nė negalvodamas. O nominacija, tai lyg patvirtinimas, jog gyvenime einu geru keliu. To nesureikšminu, nereikia man pripažinimo ar dėmesio. Man svarbiausia, jog šeima džiaugiasi, kad užaugino mane doru žmogumi.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder