"Metų klaipėdietis" sustabdė akimirksnį žavingą

"Metų klaipėdietis" sustabdė akimirksnį žavingą

Ne tik apdovanoti nusipelniusius, bet ir apsidairyti aplink - kiek jaunų talentų, šviesuolių, filantropų, meniškų sielų ir garbės klaipėdiečių yra šalia. Tai akcentuota jau 17-ojo "Vakarų ekspreso" rengiamo konkurso "Metų klaipėdietis" laureatų pagerbimo ceremonijoje.

"Nieko negali būti smagiau nei metų pabaigoje sutikti žmones, kurie garsina Klaipėdą. Esu tikras, kad visi, kurie čia turėtų būti, į šią salę tikrai netilptų. Išrinkti iš jų kelis - tai tik žaidimas", - sveikindamas vakaro svečius ir konkurso dalyvius kalbėjo dienraščio "Vakarų ekspresas" vyriausiasis redaktorius Gintaras Tomkus.

Laureatai - kuklūs

"Metų klaipėdiečio" konkursas siekia pastebėti ir atsidėkoti ne garbingus postus užimantiems asmenims bei vadinamosioms žvaigždėms, kurioms po kojomis klojami raudoni kilimai, o eiliniams miestiečiams. Todėl nenuostabu, kad staiga visuomenės dėmesio centre atsidūrę žmonės įprastai išlieka kuklūs, natūralūs ir nedrąsiai lieja tikras emocijas.

Šiemet - kaip visada.

Bene garsiausių ovacijų sulaukusi 2011 metų filantrope pripažinta Šv. Kazimiero bažnyčios "Caritas" labdaros valgyklos darbuotoja Petronėlė Jakubauskienė namo išsiruošė iš karto po to, kai visi konkurso dalyviai įsiamžino bendroje nuotraukoje.

"Negaliu čia likti - 6 valandą ryto reikia keltis, į darbą bėgti: pamatytumėte, kokį katilą sriubos reikia išvirti, daug darbo. Man smagu, kad pastebėjote, įvertinote", - sakė moteris.

Kuklinosi ir prestižišką Garbės klaipėdiečio nominaciją laimėjęs vyriausiasis Klaipėdos rankinio klubo "Žemaitijos dragūnas" treneris Artūras Juškėnas: "Negi mano darbai didesni nei buvusio mero ar pono Varno?" - klausė jis, konkurse aplenkęs 10 metų miestui vadovavusį Rimantą Taraškevičių bei Viktorą Varną, jaunystėje didžiąją dalį Sovietų Sąjungos teritorijos dviračiu apvažiavusį ir neseniai Kelionių muziejų įkūrusį klaipėdietį.

Meniška siela šiemet - tarptautiniuose konkursuose nuolat žibėjęs vokalinis kvartetas "Cappella'A": Aušra Smičiūtė, Kristina Jatautaitė, Rasa Serra, Mindaugas Putna.

"Daug kartų įvertinti svetur tikriausiai dažniausiai kartojome pasakį, kad pranašu savame krašte nebūsi. Dabar viskas pasikeitė", - sakė kolektyvo nariai.

Metų šviesuoliu išrinktas "Ąžuolyno" gimnazijos ekonomikos mokytojas Edmundas Kvederis juokavo nesupratęs, kas tas "šviesuolis": "Gyventi supermieste yra "super", bet būti jame pastebėtam - dar labiau "super". Ačiū "Vakarų ekspresui" už darbų įvertinimą", - sakė jis, o kad suprastų, jog vis dėlto yra šviesuolis, pedagogui į rankas įduota senovinė lempa...

9-erių metų Eduardo Balsio menų gimnazijos auklėtinė Urtė Didžiulytė, tapusi 2011 metų Jaunuoju talentu, tik padėkojo tiems, kurie jai padeda siekti tikslų: mokytojai bei tėvams. Mažoji smuikininkė šiemet tapo tarptautinių ir nacionalinio konkurso nugalėtoja.

Dėmesys jaunajai kartai

Konkursas rengiamas jau 17 metų, tačiau baigiamoji jo dalis kaskart vis kitokia.

Koncertų salė "Vakaris", kurioje vyko renginys, šiemet virto gyvąja garsiausio uostamiesčio fotomenininko Vytauto Kvaraciejaus fotostudija, o visi pusantro šimto dalyvių ir svečių - jos lankytojais.

"Pagrindinė vakaro mintis - bėgant gyvenimui sustabdyti akimirką. Svečiams norėjosi pateikti ką nors šviesaus, aukščiau kasdienybės", - sakė ceremoniją organizavusios "Promo+" atstovės.

Advento, susikaupimo ir rimties laikotarpiu, nutarta apsieiti be populiariosios kultūros žanro, o pristatyti "perliukus" - įvairiuose konkursuose pasižymėjusius jaunuosius atlikėjus.

Numerius parengė šokio kolektyvo "Žuvėdra" jaunieji auklėtiniai Mamertas ir Svajonė Skaistė, Klaipėdos jaunimo centro šokio studijos "Junga" šokėjai, varpeliais grojo Jonas Jurkus, maestro Vytauto Kernagio dainą "Šaukiu aš tautą" atliko Stasio Šimkaus konservatorijos auklėtinis Steponas Zonys.

Eduardo Balsio menų gimnazijos mokiniai Gedmina ir Matas, kurie šiemet laimėjo "Vakarų ekspreso" Spaudos dienos proga organizuojamą dainuojamosios poezijos konkursą "Norėčiau visą pasaulį apglėbti", šįkart apdovanojimų ceremonijos metu atliko Andriaus Mamontovo "Saulės miestą".

Renginio svečiams pasirodė ir konkurso laimėtojai: Jaunasis talentas U. Didžiulytė sugriežė Felikso Bajoro "Šokį", ne vieną kūrinį atliko Meniška siela "Cappella'A", po kurios akordų vakaro vedėjas Sigutis Jačėnas paskelbė ceremonijos pradžią...

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder