"Metų klaipėdiečio" rinkimuose jau prasideda balsavimas

"Metų klaipėdiečio" rinkimuose jau prasideda balsavimas

Šiandien prasideda 22-us metus iš eilės dienraščio "Vakarų ekspresas" organizuojamų "Metų klaipėdiečio" rinkimų antrasis etapas - iki lapkričio 23-iosios vidurdienio vyks balsavimas.

Nuo spalio pabaigos "Vakarų ekspreso" skaitytojai ir portalo www.VE.lt lankytojai nominacijoms pasiūlė per 60 klaipėdiečių ir 6 kolektyvus bei organizacijas. Į antrąjį rinkimų etapą kiekvienoje nominacijoje pateko po tris dažniausiai siūlytus nominantus.

Garbės klaipėdietis - tai asmenybė, kurio viso gyvenimo darbų dėka mūsų miestas, jo žmonių gyvenimai keitėsi, keičiasi ir keisis į geresnę, gražesnę pusę. Tarp tokių žmonių buvo visai neseniai šį pasaulį palikęs uostamiesčio sūnus Leonidas Donskis. Filosofas, eseistas, pedagogas ir politikas, skaitytojų nuomone, nusipelno tokio titulo už Klaipėdos vardo garsinimą pasauliniu lygmeniu. Daug kartų tarp nominantų minėta ir Irena Toliušienė - ir už vadovavimą senjorų šokių kolektyvui "Klaipėdos zunda", ir už tarptautinių senjorų šokių festivalių organizavimą. Trečiasis nominantas į Garbės klaipėdiečio titulą - režisierius ir teatrologas Petras Bielskis. Jį kandidatu žmonės paminėjo už "sovietų lagerių nepalaužtą dvasią, už ypatingus nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui, lietuviško teatro tradicijų puoselėjimą, sukurtą unikalų liaudiškų klojimo teatrų tinklą".

Meniškos sielos nominantais šiemet tapo: Aleksandras Golikovas - aklas, kurčias ir nebylus Klaipėdos globos namų gyventojas, sukūręs didžiulį velykinį kiaušinį; Klaipėdos jaunimo teatras, kuris, nepaisydamas finansinio nepritekliaus, sugeba sukurti kūrybiškumu ir profesionalumu stebinančius spektaklius; Tomas Ambrozaitis - už sėkmingą vadovavimą šiais metais susibūrusiam Klaipėdos jungtiniam jaunimo simfoniniam orkestrui.

Jaunojo talento nominacijai dienraščio skaitytojai dažniausiai siūlė J. Karosos muzikos mokyklos pianistus Kristupą Klimkaitį, Jokūbą Žvaliauską, Godą Rūdytę, Gabrielę Zinkutę ir Eglę Leščiūtę, įvairiausiuose konkursuose Europoje iškovojusius prizines vietas; Klaipėdos turizmo mokyklos 3 kurso virėjo specialybės mokinį Skirmantą Mizgirį, iš Londone vykusio Europos viešbučių ir turizmo mokyklų asociacijos AEHT profesinio meistriškumo konkurso parvežusį aukso medalį; Nikitą Pajanok - penkis dešimtukus brandos egzaminuose gavusį Klaipėdos licėjaus mokinį, be kita ko, tarptautinėje mokinių olimpiadoje iškovojusį sidabro medalį.

Tarp dažniausiai siūlytų nominacijai "Už metų nuopelnus" buvo Kelių policijos tarnybos vyresnieji patruliai Ernestas Stonkus ir Aidas Karmonas, ne tarnybos metu išgelbėję viešoje vietoje nusižudyti bandžiusį senjorą klaipėdietį; Augustas Navickas - jauniausias Rio de Žaneiro parolimpinių žaidynių irkluotojas, pagerinęs savo asmeninį rezultatą ir laimėjęs 10-ą vietą; Tomas Navalinskas - žvejys mėgėjas, parodęs iniciatyvą išgelbėti nusausinamo Laukžemių tvenkinio žuvis ir subūręs tą padariusią savanorių komandą.

Kol vyks balsavimas, "Vakarų ekspreso" numeriuose ir portale www.VE.lt skelbsime straipsnius apie kandidatus ir jų nuveiktus darbus.

Metų klaipėdiečių apdovanojimo vakaras vyks lapkričio 24 dieną.

INFORMACIJA

Balsuoti už kandidatus galima iki lapkričio 23 d. 12 val. portalo www.VE.lt skiltyje "Konkursai". Taip pat galima užpildyti kuponą, publikuojamą dienraštyje "Vakarų ekspresas", ir atsiųsti arba atnešti į dienraščio redakciją M. Mažvydo al. 3, Klaipėda, arba į "Vakarų ekspreso" skyrių "Akropolyje" (Taikos pr. 61, Vokiečių al., prie centrinio įėjimo). Balsuoti internetu iš vieno IP adreso bus galima kas 10 minučių. Sumuojant balsavimo rezultatus vienas balsas, atiduotas kuponu, prilygs 10 internetinių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder