Metų klaipėdiečio rinkimai: prasideda balsavimas

Metų klaipėdiečio rinkimai: prasideda balsavimas

Tradiciniai "Vakarų ekspreso" organizuojami Metų klaipėdiečio rinkimai persirito į antrąjį etapą - nuo šiandien galima balsuoti už devynis nominantus, kuriuos dienraščio skaitytojai dažniausiai siūlė pirmojo rinkimų etapo metu.

Šiemetiniai rinkimai išsiskirs tuo, jog skaitytojai nusprendė, kad kiekvienoje kategorijoje (Garbės klaipėdiečio, Meniškos sielos ir Jaunojo talento) turi būti po vieną kandidatą, kurie jau turi tokių rinkimų patirties - buvo jiems nominuoti praeityje.

Per tris savaites skaitytojai minėtoms kategorijoms pasiūlė beveik šešias dešimtis miestelėnų, kurie savo darbais keičia Klaipėdą į gerąją pusę, garsina ją mūsų šalyje ir pasaulyje. Ypač aktyviai buvo siūlomi kandidatai Meniškos sielos ir Jaunojo talento kategorijoms.

Per savaitgalį suskaičiavus el. paštu ir kuponais pateiktus siūlymus paaiškėjo, kad į Jaunojo talento vardą, kaip ir pernai, vėl pretenduos tinklininkė Ieva Dumbauskaitė. Šįkart už tai, kad su partnere tapo pasaulio jaunimo iki 19 metų paplūdimio tinklinio čempione.

Skaitytojų valia, šioje nominacijoje bus galima balsuoti ir už Klaipėdos "Ąžuolyno" gimnazijos moksleivę Vytautę Mačiulskytę, Vašingtone vykusioje tarptautinėje mokinių chemijos olimpiadoje laimėjusią bronzos medalį. Trečias kandidatas į Jaunojo talento vardą - Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos fortepijoninis trio, kurį sudaro Ieva ir Gabrielė Šiaudvytytės bei Anastasija Tarasova. Jis nominuotas už I vietas Tarptautiniame kamerinių ansamblių konkurse NOVA MUSICA, tarptautiniame konkurse "Musica piano forte", XII Respublikiniame fortepijoninių ansamblių konkurse-festivalyje.

Meniškos sielos nominacijai skaitytojai dažniausia siūlė į Klaipėdos meninį pasaulį įsiliejusį Valentiną Masalskį, Karklės festivalio organizatorius Marių Tumšį ir Mantą Kanišauską bei nekart jau nominuotą Vytautą Karčiauską. Šįkart - už skulptūrą, kuri Lietuvos meną reprezentavo pasaulinėje parodoje EXPO 2012.

Balsavime dėl Garbės klaipėdiečio nominacijos, skaitytojų valia, dalyvaus Kazimieras Budrys (vienintelis klaipėdietis, Londono olimpiadoje nešęs olimpinę ugnį), verslininkai Aloyzas Kuzmarskis ir Aidas Kaveckis, nominuoti už iniciatyvą ir pasiryžimą išgelbėti burlaivį "Meridianas". Trečias nominantas - Jurgis Aušra. 2010-ųjų Metų klaipėdiečio rinkimuose jis irgi buvo nominuotas tai pačiai kategorijai. Tada - už pasiekimus vadovaujant bendrovei "Klaipėdos nafta". Dabar, dienraščio ir portalo www.VE.lt skaitytojų nuomone, jis šios nominacijos nusipelnė už tai, kad suorganizavo senųjų klaipėdiečių palaikų, rastų buvusios Šv. Jono bažnyčios teritorijoje ir ilgai nepagarbiai gulėjusių dėžėse, perlaidojimą.

Išreikšti savo nuomonę ir atiduoti balsus už kandidatus galima dviem būdais - interneto portale www.VE.lt. ir užpildžius kuponus, kurie bus publikuojami dienraštyje, bei atnešus juos į "Vakarų ekspreso" redakciją (M.Mažvydo al. 3, Klaipėda) arba įmestus į urną, esančią "Vakarų ekspreso" skyriuje "Akropolyje" (Taikos pr. 61, Vokiečių al., prie centrinio įėjimo). Balsuoti galima iki lapkričio 29 d. 12 val.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder